RUISBROEK: – Vandaag deed de Vrije Basisschool Jan Ruusbroec mee aan de eerste GoodPlanet action: eet lokaal, denk globaal. Dit deden ze aan de hand van lokale appels.
2013-10-16-Good_Planet_01
GoodPlanet Actions daagt alle kinderen en jongeren uit om in actie te schieten voor een goed leven op een goede planeet, voor iedereen. Op 5 actiedagen vragen ze iedereen om met een simpele geste mee te werken aan een ‘GoodPlanet’.

Directrice Greta Muylaert: ‘ Er wordt vakoverschrijdend gewerkt. De leerlingen van 1A en 1B leren versjes en beelden deze uit. In de 2de klas wordt er gewogen: 1 kg, 1/2 kg, ruim 2kg. De kinderen van het 3de leerjaar organiseren een wedstrijd: wie schilt een appel en heeft de langste schil? De 4de klassers brengen er schwung in met een lied en een dans. Er staat ook een tafel in de zaal met “appelmannetjes” van de 5de klas. De leerlingen van de 6de klas tenslotte tonen een recept van appelflapjes en iedereen mag proeven.’
2013-10-16-Good_Planet_jan-ruusbroec
Meer info over de GoodPlanet Action: www.goodplanet.be/goodplanetactions/nl/

%d bloggers liken dit: