2013-10-16-ikkookvanwoede

VLEZENBEEK: – De’ Werkgroep 11.11.11 van Sint-Pieters-Leeuw doet mee aan de actie ” Ik kook van woede ” op zaterdag 19 oktober 2013 om10u30.
De 11.11.11 werkgroep komt weer uit de soepketel …. in het oude gemeentehuis van Vlezenbeek kan je bij een heerlijk kopje soep je woede kwijt. Met Pajottenlandse pompoenen maken ze een heerlijk warm soepje en tonen ze hoe een voedsel crash ons kan inhalen.

En de Ave Mariabasisschool doet mee op maandag 21 oktober 2013 om 14u25.
In de week van 21 oktober zal er elke dag soep gemaakt worden. Ons doel is: kinderen en ouders bewust maken dat er genoeg voedsel is voor iedereen maar dat het oneerlijk verdeeld is. We willen er hen ook bewust van maken dat wij in een wegwerpmaatschappij leven.

Wat is koken van woede?
Jong en oud, vrijwilligers, groepen,… iedereen kookt soep en trekt ermee in hetzelfde weekend (18,19 & 20 oktober 2013) naar een plek in zijn/haar dorp of activiteit waar veel volk is: winkelstraten, stations, scholen, bedrijven,….
Door mensen soep aan te bieden, nodigen we hen meteen uit om onze verontwaardiging te delen en mee druk uit te oefenen op de politici.

Waarom soep ?
Soep koken is een positieve manier om verontwaardiging te uiten.
Soep is eenvoudig te bereiden, liefst met lokale groenten en een kleine ecologische voetafdruk. We kunnen er restjes in verwerken om geen voedsel te verspillen. En het kan vegetarisch. Als iedereen in Vlaanderen soep kookt, dan geven we sterk en duidelijk signaal.

Zal koken van woede het voedselprobleem oplossen?
11.11.11 roept in november een bijzondere ministerraad bij elkaar zodat onze politici het probleem niet langer kunnen negeren. We geven hen met ons dossier en onze eisen de pap in de mond zodat ze aan de slag kunnen om eindelijk werk te maken van een coherent beleid tegen de honger.

Hiervoor hebben de verontwaardiging van massaal veel mensen nodig om druk uit te oefenen op die ministerraad. Politici zijn immers gevoelig voor aantallen.
Dus ja, koken van woede kan helpen, maar enkel als we met veel zijn.

%d bloggers liken dit: