leeuwse-schutterSINT-PIETERS-LEEUW: – Feestbier “Leeuwse Schutter” nu ook te verkrijgen in café Het Leeuwke, Taverne Klein Nederloo en Drankencentrale Schoentjes.

Naar aanleiding van het jubileumjaar waarin de Schuttersgilde Sint-Sebastiaan van Sint-Pieters-Leeuw hun 525 jaar bestaan viert, liet de gilde eerder dit jaar een feestbier brouwen bij brouwerij Den Herberg uit Buizingen (zie artikel 17 mei). Tot voor kort was het bier, dat o.a. in de smaak valt bij Orval drinkers, enkel te drinken op het schuttershof van de gilde.

Vanaf deze week vind je het bier echter ook terug in het ruime assortiment van café Het Leeuwke aan de Rink in Sint-Pieters-Leeuw. Uitbaters Jens en Waldo waren van mening dat dit lekkere bier niet mocht ontbreken in het Leeuwke zeker niet aangezien het een lokaal feestbier betreft.

Het feestbier viel zo in goede aarde dat de biervoorraad uit het eerste brouwsel bijna opgedronken is. Vanwege het succes zal er nu een nieuw brouwsel worden gemaakt. Het bestuur van de schuttersgilde kwam dinsdagavond met veel trots de eerste ‘Leeuwse Schutters’ nuttigen in het Leeuwke.

Meer info: www.sintsebastiaan.be * www.merlo-tleeuwke.com * www.kleinnederlo.com * www.schoentjes.be

%d bloggers liken dit: