2013-09-05-provincie_Vlaams-Brabant_klimaatVLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant zet in op klimaatneutraliteit. Daarvoor zoekt ze samenwerking met gemeenten, bedrijven, scholen, universiteiten, middenveld en burgers. Samen worden acties en projecten op het terrein opgezet om zo de nodige transities in onze regio versneld ingang te doen vinden. Vandaag lanceert ze een oproep naar jongeren uit het secundair onderwijs. Het beste en meest creatieve idee worden beloond met een geldprijs van 250 euro.

Gezocht: junior raadgever (m/v) voor het klimaat
Jonge mensen zijn creatief en ruimdenkend. En het is deze jonge generatie die met de gevolgen van de klimaatverandering zal te kampen krijgen. Daarom wil de provincie Vlaams-Brabant deze jongeren raadplegen. Via een wedstrijd kunnen leerlingen uit het secundair onderwijs hun beste ideeën indienen. Vinden ze dat de we klimaatopwarming best tegengaan en zo ja hoe? Of kunnen we ons al maar best aanpassen en op welke manier dan? Welke acties moeten we ondernemen? En waar heeft nog geen enkele politicus aan gedacht?

Beste idee wordt uitgevoerd
De beoordeling van deze klimaatideeën zal gebeuren door een jury.
Het meest duurzame, realiseerbare, originele idee dat past binnen onze bevoegdheden wint. De wauw-factor wordt zeker in overweging genomen. De winnaar krijgt 250 euro. Bovendien engageren we ons om het winnende idee effectief te realiseren. Beleid op maat van de jonge generatie dus’ , zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid en jurylid.
Daarnaast is er nog een prijs voorzien voor de meest creatieve inzending ter waarde van 250 euro.

Hoe meedoen?
De jongeren kunnen hun ideeën indienen via www.vlaamsbrabant.be/klimaatwedstrijd vóór 15 december 2013.
Omdat de provincie mikt op alle jongeren van het secundair onderwijs, telt niet zozeer de vorm van indienen, maar wel het idee. Samenwerking tussen verschillende scholen, richtingen (ASO-BSO-TSO-KSO) vormen zeker een pluspunt in de beoordeling.

%d