vereniging-in-de-kijker_gympieSINT-PIETERS-LEEUW: – Het einde van de zomervakantie nadert. Voor veel verenigingen start in september het werkjaar 2013-2014. Wij plaatsen de verenigingen uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten “in de kijker”.

Vandaag: “Gympie”

Gympie is een turn- en dansvereniging in Sint-Pieters-Leeuw aangesloten bij SPORTA.
Gympie stelt zich tot doel de turn- en de danssport, in al haar facetten, te bevorderen. Rekening houdend met het feit dat op zeer jonge leeftijd (3 jaar) kan gestart worden met zogenaamde kleutergymnastiek, op 4 jaar met dans en dat onderhoudsgymnastiek heren van 55+ bereikt, kan zonder meer gesteld worden dat de doelgroep van onze vereniging en sporttakken zeer omvangrijk mag geschat worden.

WERKING
Gympie richt zich vooral tot de jeugd omdat onze jongeren duidelijk nood hebben aan gezonde lichaamsbeweging. Gymnastiek en dans zijn immers zeer complete sporten waarin alle spieren aan bod komen. Er wordt getraind op uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid, coördinatie,…
We beschikken over een uitgebreid en ervaren trainersteam dat onze jeugdige turn(st)ers en dansers op een correcte manier begeleidt en stimuleert.
De draagkracht van onze organisatie ligt in de onderlinge samenwerking tussen ouders, school, andere turn- en dansverenigingen, SPORTA en andere organisaties.

KWALITEIT
staat voorop. Kwaliteit is de meest belangrijke en meest standvastige factor tot tevredenheid van iedereen. Wij willen voortdurend VERBETEREN. Streven naar perfectie is essentieel voor het realiseren van onze opdracht: een leider te zijn in het sportief vormen en opleiden van jonge mensen.

GYMPIE RECREATIEF EN COMPETITIEF
Gympie is er in een paar jaar in geslaagd recreatief een verzorgd sportprogramma aan te bieden.
Volgende disciplines worden zowel recreatief als competitief beoefend: Artistieke Gymnastiek Dames (AGD), Artistieke Gymnastiek Heren (AGH), Tumbling, Mini- en dubbele minitrampoline en dans.

Wat is recreatieturnen nu bij Gympie?
Het antwoord is heel eenvoudig:
•Alle activiteiten waar deelnemers veel plezier aan beleven.
•Activiteiten waar veel aan bewegingservaring wordt opgedaan.
•Activiteiten waar de deelnemers veel bij leren.
•Mogelijkheden tot sociale contacten.
•De gymnast staat centraal. Gymnastiek is een prachtige en zeer veelzijdige sport. Eigenlijk doen mensen van alle leeftijden aan gymnastiek. Het is een sport waar je als kleuter binnenkomt en die je verlaat als je wellicht een oma of opa bent geworden.

ACTIVITEITENKALENDER 2013 – 2014
2-14/09/2013: Opendeurdagen – iedereen kan in alle groepen eens een les gaan volgen
21/09/2013: van 14u tot 16u inschrijvingen nieuwe leden in het vergaderzaaltje in de sporthal van Ruisbroek;
25/09/2013: van 18u30 tot 20u inschrijvingen nieuwe leden in het Populiertje;
28/9/2013: van 14u tot 16u inschrijvingen nieuwe leden in het vergaderzaaltje in de sporthal van Ruisbroek;
16/11/2013: kaas- en wijnavond in de parochiezaal van Vlezenbeek
01/02/2014: Interclub turnen in de sporthal van Ruisbroek
27/04/2014: Lentefeest in de sporthal van Ruisbroek

CONTACTEN: vzw GYMPIE Sint-Pieters-Leeuw – www.gympie.be – info@gympie.be

%d