2013-08-22-flyer_kijk-op-landbouw-en-natuurPAJOTTENLAND: – Hoe werkt een veeteeltbedrijf, een gemengd bedrijf of een akkerbouwbedrijf? Welke wetgeving moet een landbouwer volgen? Wat zijn initiatieven om een landbouwbedrijf en gronden duurzaam te beheren? En wat is dan het verschil met biolandbouw? ‘Kijk op landbouw en natuur’ is een cursusreeks met 6 lessen en 5 excursies over de verwevenheid en knelpunten van landbouw en natuur in het Pajottenland en de Zennevallei.

Je krijgt in opleiding een hoop antwoorden op vragen over het leven op een landbouwbedrijf en de werking van de landbouw in Vlaanderen. Tijdens verschillende bedrijfsbezoeken is er de kans om met landbouwers te praten om hun kant van het verhaal te horen. Natuurgidsen en geïnteresseerden komen dus in direct contact met een aantal landbouwers.
De cursus start op 17 september en loopt tot 7 december 2013.
Info op www.c-v-n.be/nl/cursus-detail/kijk-op-landbouw-en-natuur_331.aspx

Initiatief van Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CVN) en Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei in samenwerking met educatief centrum De Paddenbroek en De Groentelaar.

%d