vereniging-in-de-kijker_KVLV_sint-pieters-leeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – Het einde van de zomervakantie nadert. Voor veel verenigingen start in september het werkjaar 2013-2014.
Wij plaatsen de verenigingen uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten “in de kijker”.

Vandaag: “KVLV Sint-Pieters-Leeuw”

KVLV staat open voor alle vrouwen. Bewegen, crea, kooklessen, bloemschikken, thema-avonden maken deel uit van onze activiteiten.
Nieuwe leden die nog geen lid geweest zijn van KVLV kunnen het eerste jaar aansluiten voor € 10.
Als lid ben je samen met je gezinsleden verzekerd bij deelname aan al onze activiteiten.
Je betaalt als lid een verminderde bijdrage voor de activiteiten.
Contactpersooon: Luce Vanderschueren 02/377 87 50 Vrouwen-met-vaart@hotmail.com.

Kalender najaar 2013.
Maandag 2, 16 en 30 september: Wandelen van 13.00 tot 15.00u. Vertrek aan het Parochiecentrum, René Balléstraat
Dinsdag 3 en 10 september: Fietsen, vertrek om 19.00 u op de PARKING van het GEMEENTEHUIS, Pastorijstraat. De laatste 2 fietstochtjes van het seizoen! Mis ze niet!!! werken!
Woensdag 18 en 25 september, 2, 9 en 16 oktober van 20 tot 21u: Beter bewegen. Bij deze conditionele oefeningen vertrekken we vanuit de aerobics-basisbewegingen, zo aangebracht dat elkeen kan meedoen: mensen met een goede of slechte conditie, met veel of weinig gevoel voor ritme, rug- of knieklachten,… Kortom: iedereen die het leuk vindt om te bewegen op muziek!
Maandag 16, 23 en 30 september, 7,14 en 21 oktober van 19.45 tot 21u: Dynamisch ontspannen en yoga: Op een rustige manier en in een ontspannen sfeer werken we aan onze conditie: wie gelukkig en gezond oud wil worden, moet yoga doen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig last van spanningen , want we hebben allemaal tijd te kort. Via Yoga leer je hiermee om te gaan. Spanningen verdwijnen en je krijgt rust en zelfvertrouwen. Bovendien krijg je een soepel en gezond lichaam en een ontspannen geest.Voor beide cursussen hoef je enkel gemakkelijke kledij en schoenen aan te trekken en een matje mee te brengen. Deelnemen kost je € 10 per cursus, niet-leden betalen € 20 per cursus en nemen deel op eigen risico. Inschrijven vóór 10 september.
Donderdag 12 en 19 september om 19.00 u: Knusse huissokjes breien: Brei sokken op maat en huisslofjes met of zonder zooltje. Kies voor speelse motieven en kleurcombinaties of eenvoudigweg voor garen in kleurverloop. Wat breng je mee? Potlood, slijper, gom, schaar en restje katoenen draad (ongeveer 2m).Kousenwol voor 1 paar kousen of sokken:- klassieke dunne wol 100 à 150gr (herensok) 4-draad kousenwol en 1(of 2) set(ten) breinaalden nr 2 à 2.5. – dikkere sok: kous 100 à 150gr (herensok) 6-draadkousenwol en 1(of 2) set(ten) breinaalden nr 3 à 3.5.Inschrijven vóór 2 september. Deelname: € 4 , niet-leden € 8 voor 4lessen.
Donderdag 26 september 2013 om 19.00 u, Kookles: Stoofpotjes en ovenschotels. Pruttelende stoofpotjes en geurige ovenschotels, ze smaken zowel in de zomer als in de winter goed. In de lente serveer je bijvoorbeeld een sudderpotje met zalm en asperges. Een tortillalasagna of tajine van kip met zongedroogde tomaten en basilicum zijn dan weer ideaal in de zomer. In de herfst smaakt een hartige chili con carne en in de winter een lamsstoofpotje met winterse groenten. Inschrijven vóór 18 september.
Vrijdag 4 oktober om 19.00 u: Stikkedonkerwandeling ‘Stilvallen en genieten’ Geniet van een Stikkedonkerwandeling en neem tijd voor jezelf. Een wandeling in het donker, samen met anderen waarbij grote en kleine verhalen je inspiratiebron zijn. Ga op weg met elkaar, ontmoet elkaar tijdens de wandeling en geniet nadien samen na van een lekkere tractatie. We verzamelen om 19 u aan Parochiecentrum. Inschrijven vóór 26 september.
Vrijdag 11 oktober om 19.00 u: Wijndegustatie met sommelier Mag je rode wijn drinken bij vis en witte wijn bij vlees? In deze workshop ga je samen met een sommelier aan de slag en krijg je het antwoord op al je wijnvragen. Je proeft en bespreekt ook een zestal types wijn. BRENG GERUST JE PARTNER MEE! Inschrijven vóór 25 september. Deelnameprijs: € 7 pp.
Maandag 18 oktober om 19.30u: Leeskring, Willem Elsschot ‘Kaas’, in ’t kader van het thema ‘Graphic Novel’ van de Boekenweek, stellen we voor deze klassiekler in de vorm van een ‘stripverhaal’ te lezen. Meer info in de bib of bij Griet De Smet 02/331 00 57

%d