politie_Sint-Pieters-Leeuw_site_facebook_twitter_01SINT-PIETERS-LEEUW: – Sedert een jaar maakt de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw gebruik van sociale media.
Na hun facebook-pagina, hebben ze ook een Twitter-pagina (momenteel 450 volgers) ter beschikking.
Hiermee probeert de lokale politie een nog ruimer publiek te bereiken om iedereen te informeren over verschillende gebeurtenissen. Zoals daar zijn verkeersinformatie, wegenwerken, tips, hinder bij evenementen, info bij rampen,…

Korpschef Marc Crispel is er van overtuigd dat de rol van sociale media in de toekomst zal vergroten:
Bij een volgende ramp in Sint-Pieters-Leeuw zullen sociale media wel eens heel belangrijk kunnen zijn om info te verstrekken. Want als bijvoorbeeld het gsm-netwerk wegvalt bij een ramp door over-bevraging zoals bij de ramp van Pukkelpop dan kunnen we toch veel mensen meteen via de sociale media van de situatie op de hoogte brengen en houden via updates. We kunnen deze vorm van nood-communicatie ook in Leeuw gebruiken. Denk maar aan de overstromingen van 2010.’

Op maandag 9 september 2013 zal de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw als eerste in Vlaams-Brabant een Twitterspreekuur organiseren!

Om de Twitter account van de Leeuwse politie nog bekender te maken organiseren ze een twitterspreekuur waaraan iedereen kan deelnemen. Iedereen kan een ‘tweet’ sturen aan @politieleeuw.

commissaris_Christian_Steens___politie_Sint-Pieters-LeeuwCommissaris Christian Steens van de werkgroep sociale media: ‘We starten het Twitterspreekuur om 19.00 uur. Op die manier hopen we nog meer mensen de kans te geven deel te nemen aan dit digitale spreekuur.
Volg maandag 9 september 2013 vanaf 19.00 uur dus zeker de “Hashtag” #tsuspl en als u zin heeft doe dan gewoon mee.
U kan dan aan de korpsleiding en onze dossierbeheerders rechtstreeks een vraag stellen, een suggestie doen ter verbetering van onze dienstverlening, uw mening geven,…

We willen wel benadrukken dat we met dit Twitterspreekuur niet de intentie hebben onze normale dienstverlening af te bouwen. Integendeel: vragen, suggesties, bemerkingen,… blijven steeds welkom en we zullen steeds trachten ze correct en zo snel mogelijk te behandelen.
Uiteraard blijven ook onze gewone comunicatiekanalen (via briefwisseling, email, telefoon, persoonlijk gesprek op het commissariaat of met uw wijkagent,…) steeds ter beschikking.

Eén bemerking: onze twitter -en facebookpagina zijn momenteel NIET geschikt voor dringende meldingen of noodoproepen. Daarvoor dient u te bellen naar ons centraal telefoonnummer 02 371 22 28 of via de noodnummers 101 en 112′.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

%d