2013-08-22-Erica-CoppeyBELGIË: – De Red Panthers (FIH 13) met Erica Coppey uit Sint-Pieters-Leeuw speelden vanavond hun halve finale op het Europees Kampioenschap hockey in Boom tegen vice-Europees kampioen Duitsland (FIH 5). De belgen verloren na een mooie wedstrijd de halve finale bij de shoot out nadat het pas in de slotminuten de 2-2 gelijkmaker incasseerde.

Deze wedstrijd was de 150 ste “international caps” voor Erica Coppey.

Premier Elio Di Rupo merkt in de openings minuten dat onze dames niet onder de indruk zijn van hun gereputeerde tegenstander Duitsland. Maar geen van beide ploegen heeft voorlopig geen grote kans.
Vanaf de 10 de minuut waren er twee goede reddingen van goallie Aisling D’Hooghe maar een derde iets later is er teveel aan, Duitsland op voorsprong via Krüger al is het De Scheemaekere die de voorzet in eigen doel devieert 1-0. Na 18 minuten kreeg Anouk Raes een mooie kans op de gelijkmaker maar de bal gaat langs. Nog geen minuut later dreigen de Panhters opnieuw via Erica Coppey. De achterstand slaat hen duidelijk niet uit het lood. Op vijf minuten voor de rust nemen de Belgen een snelle vrije trap. Waarop Jill Boon België langszij kan brengen 1-1. Zij duikt naar een lage voorzet en laat die knap afketsen op haar stick. De bal gaat hoog in het doel.

Ook de tweede helft begint goed na 5 minuten kan kapitein Charlotte De Vos in doel devieeren na mooi voorbereidend werk van De Scheemaekere en Vandermeiren. De Red Panthers op verdiende voorsprong 2-1
Iets later volgden twee mooie kansen eerst gaat Gerniers op doel maar een verdedigster kan haar schot nog kraken en daarna raakt Boon niet goed de bal waardoor deze niet in het open doel gaat. Na 20 minuten zorgde Erica Coppey voor mooi voorbereidend werk maar het team laat ook deze 3de reuzekans liggen. Ook het Belgische middenveld levert mooi werk en wint quasi alle duels tegen de Duitsers.
Ook in de laatste 10 minuten domineren de Belgen en houden ze de Duitsers in de greep. Ook in de laatste 10 minuten domineren de Belgen en houden ze de Duitsers in de greep. Maar op 2 minuten van het einde krijgt Duitsland een strafcorner waarop Bachmann scoort via een ingestudeerd nummertje binnen 2-2. De wedstrijd eindigt op deze stand. Dus volgt een “shoot out” (= de aanvalster vertrekt vanop de 23 meter-lijn en heeft 8 seconden om te scoren) door vijf speelsters:De Groof, Nelen, De Vos, Raes en De Scheemaekere. keeper Nadine Khouzam (uit Beersel), een specialiste, vervangt Aisling D’Hooghe in het doel voor de shoot out. De Belgische vrouwen missen hun vier shoot-outs. De Duitse speelsters en keeper domineren hier en scoren wel twee keer.

De Belgen verliezen maar leverden een prachtige prestatie en moeten zich nu heropladen voor zaterdag om 13.30 uur want dan spelen de Red Panthers voor de bronzen medaille.

UPDATE: Nederland – Engeland 1-1 (2-4 na shoot-outs)
Hierdoor spelen de Red Panthers zaterdag tegen Nederland in de match voor het brons om 13.30 uur.