logo_vlaams-brabantVLAAMS-BRABANT: – Vandaag, 3 mei 2013, gaat het Flanders Smart Hub Development-project van start. De bedoeling van het project is om via concrete producten innovatie en kennis in Vlaams-Brabant competitief te houden.

Flanders Smart Hub Development is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Ze gaan nieuwe producten, processen, diensten, markten en knowhow in de sectoren Logistech, Cleantech, Lifetech en Createch ontwikkelen.

Flanders-Smart-Hub_FSH-logoFlanders Smart Hub (FSH) Development is een strategisch belangrijk project voor onze regio. Er wordt maximaal ingezet op speerpunten in het provinciale beleid’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor EFRO-projecten en Economie. ‘Belangrijke actoren zoals KULeuven, VUB, Imec, VOKA Halle-Vilvoorde, VOKA Leuven, LeuvenInc, POM, Brussels Airport Company en Innovatiecentrum zijn sterk betrokken. Het project is zeer resultaatgericht en dat is een duidelijke meerwaarde’, besluit Karin Jiroflée.

Het Doelstelling2-programma van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft voor dit project 386.404 euro veil, 40% van het totaalbedrag van 966.010 euro. De Vlaamse regering co-financiert voor eenzelfde bedrag, en de provincie Vlaams-Brabant, als trekker van het project, voor 74.802 euro of 7,74%.

Meer info: www.flanderssmarthub.be

%d bloggers liken dit: