SINT-PIETERS-LEEUW: – De Belgische Rolstoeldansfederatie hield vandaag, met de steun van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, het Open Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen 2013 en een Internationale wedstrijd in Zonnig Leven.
2013-04-20-BK-rolstoeldansen Sint-Pieters-Leeuw

De wedstrijd werd ingericht onder de auspiciën van het Belgisch Paralympisch Comité.
Aan de wedstrijden namen Belgische als Internationale paren deel.
De wedstrijden werden steeds beoordeeld door 5 juryleden.

REGIO: – Tijdens het Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen is Marleen Merkus-Ann Dergeloo Belgisch Kampioen geworden in de categorie Amateurs Combi Clesse 2
Serge en Matthieu Sander behaalden een eervolle 2 de Plaats bij de Beginners Duo 1

2013-04-20-BK-rolstoeldansen_sint-pieters-leeuw_anim

Roland Van Caelenberg Voorzitter Belgische Federatie: ‘ Rolstoeldansen is een erkende Paralympische sport. In feite is rolstoeldansen te vergelijken met valide dans. Je hebt twee systemen een combi enerzijds waarbij een valide persoon samen danst met iemand in een rolstoel . Maar je hebt ook de versie dat beide personen samen met hun rolstoel dansen. Je hebt er verschillende categorieën in en er wordt ook rekening gehouden met zekere handicap, beperkingen dat die mensen hebben.
Vandaag in Sint-Pieters-Leeuw nemen er zo’n 20 verschillende soorten categorieën deel aan de wedstrijden en klassen.
De deelnemers komen uiteraard uit België, ook veel Nederlanders en verscheidene paren uit Duitsland. Daar is het rolstoeldansen veel populairder wat ook verklaart waarom de Duitse TV ZDF hier vandaag aanwezig is.

Het rolstoeldansen wordt stilaan populairder al kan je het bijvoorbeeld nog steeds niet vergelijken met Nederland. We spreken in Nederland van zo’n 4000 personen terwijl we in België spreken van 60 personen die meedoen aan wedstrijden. Dus het wordt hoog tijd dat deze sporttak meer aandacht krijgt.’

Wie zin heeft om verder met deze paralympische sport kennis te maken, kan steeds terecht bij Roland Van Caelenberg Voorzitter Belgische Federatie www.rolstoeldansen.org & Handy Dance Zuun 02 411 79 11 – happydance@chello.be

Hun volgende bijeenkomst in zonnig leven is op donderdag 2 mei 2013 om 20.00 uur.

%d