VLEZENBEEK: – Ter gelegenheid van het project hemelVAART (zie ons artikel) plaatste leerlingen van de Leeuwse kunstacademie werken langs de St Annastraat en Beersbrugstraat te Vlezenbeek.
2013-04-20-HemelVAART_01

Patrick Huybrechts, directeur Leeuwse Kunstacademie: ‘De monumentale beelden zijn te bewonderen in het kader van het fietsparcours dat de tentoonstellingen in Westrand ( fotografe Sandra Cool en kunstschilder Sam Dillemans in Kasteel te Gaasbeek) met elkaar verbindt. Fragmenten uit literaire teksten zijn het thema van waaruit werd vertrokken om de beelden te concipiëren. Er werd met verschillende materialen gewerkt:plaatstaal,hout,steen en uitvergrotingen van foto’s. De beelden zijn tevens de afstudeerprojecten van de eindejaarsstudenten uit het atelier monumentale kunsten.
2013-04-20-HemelVAART_02 2013-04-20-HemelVAART_03

%d