SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanmorgen opende Redevco aan de Bergensesteenweg het nieuwe winkelcentrum ‘Shopping Pajot’.
Meteen wordt hiermee de herinnering aan Carrefour, dat tot 2010 een hypermarkt had op de site, uitgewist: de nieuwe trekker wordt een supermarkt van Delhaize.
2013-03-28-shopping-Pajot_opening

Al rond 08.30 merkte je dat de mensen op de hoogte waren dat de nieuwe winkels vanmorgen open gingen.
Al aardig wat volk bezocht de nieuwe Delhaize en anderen kwamen reeds kuieren langs de nieuwe winkels.
2013-03-28-shopping-Pajot_delhaize 2013-03-28-shopping-Pajot_brico

Het eigentijds winkelcentrum werd uitgevoerd naar een ontwerp van het architectenbureau Architeam met winkels die in een U-vorm rond de centrale parking voor 942 wagens liggen. In totaal gaat het om een winkelruimte met een oppervlakte van 28.000 m². Alle winkels zijn langs de buitenkant elk afzonderlijk toegankelijk. Een overdekte galerij over het voetpad beschermt de klanten tegen slecht weer tijdens het shoppen.’

Mix van oude bekenden en nieuwe openingen
De winkels van Media Markt, Mc Donalds, Auto 5 en Pearle Vision, die al een stek hadden op het terrein, zijn tijdens de werken wel open gebleven. Al werd het vroegere verkooppunt van Brico afgebroken en vervangen door een nieuw, dat nu deel uitmaakt van het bouwproject en 4.800 m² inneemt.
2013-03-28-shopping-Pajot_Bel-bo 2013-03-28-shopping-Pajot_gallerij

Daarnaast werd door Cushman & Wakefield nieuwe huurders aangetrokken. De belangrijkste trekker wordt nu een supermarkt van Delhaize, die 4.500 m² beslaat. Andere nieuwe huurders zijn Concept Fashion, Mano, Tom & Co, Hema, Fun, Veritas, Pearle, Cassis-Paprika, Avance, L&L, Zeb, Casa, Blokker en Bel & Bo.

Het hele winkelcomplex, dat mikt op klanten uit de brede regio van Halle tot Brussel, heeft een oppervlakte van ongeveer 28.000 m². Er zullen 310 mensen tewerkgesteld worden.

Shopping Pajot: Bergensesteenweg 65 te Sint-Pieters-Leeuw.

Buurt vreest voor extra files.
2013-03-28-shopping-Pajot_Bergensesteenweg

Buurtbewoners vrezen dat de Bergensesteenweg met de nieuwe shopping nog meer zal dichtslibben. Nu reeds staan er regelmatig lange files op de steenweg als gevolg van de Ikea vestiging aan de grens tussen Sint-Pieters-Leeuw en Anderlecht.

4 comments

  1. Is ‘regelmatig’ geen eufemisme als het gaat om de files? Wanneer komt er een oplossing voor de buurtbewoners die gewoon op de Ring of in de stad willen raken (of omgekeerd, naar huis)?

  2. Waar heeft dit shoppingcentrum zijn naam verdiend ? De Bergensessteenweg ligt helemaal niet in het Pajottenland. Sint-Pieters-Leeuw ligt in de Zennevallei met uitzondering van de deelgemeenten Vlezenbeek, Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem die wel deel uitmaken van het Pajottenland. De Pajot is een goed café in Gaasbeek. Prosit. Te bezoeken tijdens de boerenmarkt op zaterdagnamiddag vanaf 15 uur tot 17 uur.

  3. Mijn eerste reactie toen ik het nieuws vernam, meer files en SLECHTE naam. Zoals Gust zegt ligt dit helemaal NIET in het Pajottenland maar in de Zennevallei! Waarschijnlijk Antwerpenaren die de naam hebben gevonden. (Gewoon boycotten die naam)
    Ten tweede, diegene die de opdrachten hebben gegeven, moeten ofwel blind zijn ofwel zeer dom omdat IEDEREEN weet dat zo’n initiatief voor meer filevorming ging zorgen.
    Moest ik het kunnen ik zou 15j terug in de tijd gaan, toen was het nog PERFECT!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: