letsdoitSINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens het weekend van 15 tot 17 maart 2013 organiseert LET’S DO IT ! BELGIUM haar 2de editie van deze nationale campagne tegen zwerfvuil en sluikafval.
Ook Sint-Pieters-Leeuw neemt deel aan de actie.

Stoor jij je ook aan al het zwerfvuil in jouw buurt? Wil jij mee het teken geven dat zwerfvuil niet meer kan? Neem dan contact op met de dienst Leefmilieu. Zij zorgen dan voor het nodige materiaal, zodat jij ook je eigen buurt kan opruimen. Het opgeruimde afval wordt achteraf op een afgesproken plaats opgehaald.

Contacteer de dienst leefmilieu van Sint-Pieters-Leeuw voor alle info:
02 371 63 53 – leefmilieu@sint-pieters-leeuw.be

2013-03-13-aankondiging-zwerfvuilacties

Grote opkuisactie in Ruisbroek
Zaterdag 16 maart 2013 van 9.30 tot 11.30 uur
Help je mee?
Afspraak om 9.15 uur op het Kerkplein.
Alle materiaal is ter plaatse aanwezig.Breng vooral uw goed humeur mee!

basisschool-Wegwijzer_Ruisbroek BASISSCHOOL WEGWIJZER HELPT RUISBROEK PROPER TE MAKEN
De gemeentelijke basisschool Wegwijzer uit Ruisbroek zal een handje toesteken om Ruisbroek proper te maken. Vrijdag 15 maart gaan het derde, vijfde en zesde leerjaar langs verschillende straten in Ruisbroek zwerfvuil opruimen. Ze vertrekken omstreeks 13.30 uur aan de school  en ronden af tegen 15.00 uur. Het vierde leerjaar zal de week nadien een ronde doen.

.

Gunther Coppens, Milieu schepen: ” Met de opruimactie in het weekend van 15 tot 17 maart is het de bedoeling dat we bij wijze van spreke ‘iedereen uit zijn kot’ krijgen. Om de straten in zijn buurt proper te maken en zwerfvuil geen kans te geven. Het is dus een oproep aan iedere individuele burger, aan iedere vereniging, organisatie,… om naar buiten te komen. De gemeente zal het materiaal ter beschikking stellen. Zoals knijpers, vuilzakken, handschoenen,…  Al wat nodig is om zwerfvuil op te ruimen. 
Het is dus echt een warme oproep naar alle inwoners van Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.
En ook ikzelf en heel wat andere gemeenteraadsleden zal je dat weekend tegenkomen terwijl we mee zwerfvuil opruimen.”
Vorig jaar heeft Sint-Pieters-Leeuw ook al meegedaan aan de ‘let’s do it’  actie. 15 vrijwilligers verzamelden toen 21 zakken zwerfvuil bij elkaar. Ook met de scholen worden er regelmatig zwerfvuilacties georganiseerd. In 201 1 raapten Ave-Maria, Wegwijzer, Den Top, Sint-Lutgardis, Sint-Stevens, Groene Parel en Populiertje samen 740 kg zwerfvuil op. In 2012 werd de actie herhaald en ruimden Jan Ruusbroec. Sint-Stevens, De Groene Parel, Don-Bosco, SÍnt-Lutgardis, Populiertje en Ave Maria 650 kg zwerfvuil op.
In 2012 raapten de gemeentediensten ook 119.560 kg zwerfvuil op en de kostprijs hiervan was 15.335 euro

%d bloggers liken dit: