RUISBROEK: – Het Rode Kruis had de vrije basisschool Jan Ruusbroec uitgedaagd hen te helpen bij het zoeken naar nieuwe bloeddonoren. De school slaagde in de 3 opdrachten van het Rode Kruis en mag zich nu een ‘3 harten school’ noemen.
2013-03-01-jan-Ruusbroec-3-harten-school_01
2013-03-01-jan-Ruusbroec-3-harten-school_032013-03-01-jan-Ruusbroec-3-harten-school_02

Deze voormiddag was zanger Wim Soutaer te gast in de vrije basisschool Jan Ruusbroec. Hij kwam er kijken of de leerlingen slaagden in de drie opdrachten van het Rode Kruis.
Net zoals in het tv-programma Fata Morgana bezorgde het Rode Kruis de school enkele opdrachten, namelijk:
1. kleur jouw school rood en kom massaal in het rood gekleed naar school.
Dat deze opdracht met glans behaald werd kan u vaststellen op de foto’s, iedereen had wel iets rood aan en sommigen waren zelfs van kop tot teen in het rood..
2. zing samen het lied “Ontwaak”.
Alle kinderen zongen uit volle borst mee. Waardoor ook het tweede hart werd behaald.
Wim Soutaer vermoedde dat daar vele uren repeteren in zaten om het zo goed te doen.
3. registreer via ouders, familie en vrienden nieuwe kandidaat bloedgevers.
Wim Soutaer vroeg voor een kleine school als Jan Ruusbroec 50 nieuwe bloedgevers.
De twee jongste peuters van de school konden samen met directrice Greta Muylaert een envellope overhandigen met daarin de inschrijvingen van 87 mensen die zich kandidaat stelden als nieuwe donor.
2013-03-01-3-harten-school
Gunther Coppens, schepen van Onderwijs: ”  Toen ik binnen kwam in de sportzaal en al die enthousiaste leerlingen in het rood zag te samen met hun glunderende leerkrachten en directie, ja dan is dat inderdaad een school met een hart. Het is terug een school waar een kloppend hart in zit. En het is mooi dat zo’n oproep tot bloeddonoren de aanleiding kan zijn tot zoveel positieve feeling in de school. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.
Samen met burgemeester Luc Deconinck heb ik me opgegeven als nieuwe donor door deze actie. We gaan nu bij de volgende bloedinzameling in de gemeente met veel plezier donor zijn! ”

Waarom bloed geven?
Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Het is dan ook van levensbelang dat er steeds voldoende bloed in voorraad is. Maar dat is eigenlijk niet zo vanzelfsprekend. We hebben allemaal 70% kans om ooit in ons leven bloed nodig te hebben. En toch geeft slechts 3% van de Belgen bloed, plasma of bloedplaatjes.

Volgende bloedinzameling in onze gemeente:
17/04/2013 BloedInzameling Sint-Pieters-Leeuw in het Parochiecentrum van 18u00 tot 20u00 uur.
26/04/2013 BloedInzameling Vlezenbeek in de Melselborre van 18u00 tot 20u10 uur.

One comment

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: