2013-01-17-poezie-wedstrijd-brabant-gedicht-2013SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Wie wordt de beste Brabantse dichter van 2013?
Tussen Vlaams-Brabant en het Nederlandse Noord-Brabant speelt zich een poëtische titanenstrijd af met de negende editie van Brabant Gedicht.

‘Brabant Gedicht is de gedichtenwedstrijd van de provincies Vlaams-Brabant en Noord-Brabant in Nederland.
Iedereen tussen 16 en 30 jaar die geboren is in Vlaams-Brabant, die er woont, studeert of gewoond heeft, mag deelnemen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

Om deel te nemen moet men voor 6 februari twee gedichten en een korte biografie naar brabantgedicht@vlaamsbrabant.be sturen.

Voorrondes
Uit de ingezonden gedichten worden de deelnemers voor 1 van de 4 voorrondes geselecteerd. Deze vinden plaats in 4 Vlaams-Brabantse bibliotheken. Vanaf 11 februari worden de deelnemers bekend gemaakt.
Elk van de 4 voorrondes levert twee winnaars op. Dat maakt in totaal 8 dichters die rechtstreeks mogen deelnemen aan de superronde.
De voorrondes vinden plaats op woensdag 20 februari in Aarschot, donderdag 21 februari in Sint-Pieters-Leeuw, vrijdag 22 februari in Asse en zaterdag 23 februari in Leuven.

Masterclass en Superronde
Op zaterdag 9 maart krijgen de geselecteerde dichters een masterclass ‘performance’ aangeboden onder leiding van een bekende dichter om nadien hun kans te wagen tijdens de Superronde. De winnaars uit deze ronde mogen de Vlaams-Brabantse eer verdedigen tijdens de finale in Den Bosch.

Finale
De grote finale vindt plaats op 16 maart in Den Bosch (Nederland). De 4 Vlaams-Brabantse dichters strijden hier tegen de 4 Nederlandse kandidaten.
De winnaar gaat aan de haal met een geldprijs van 250 euro en een deelname aan Weg met Dichters 2014.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/brabantgedicht

%d bloggers liken dit: