SINT-PIETERS-LEEUW: –  Luc Deconinck van NV-A wordt de nieuwe burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw zijn partij gaat voor de periode 2012-2016 een coalitie aan met CD&V.

We vroegen  Luc Deconinck om een eerste reactie:

Luc Deconinck: ” Hier staat een ongelooflijk gelukkige lijsttrekker. Uit mijn eigen naam en van heel NV-A dank ik de kiezers die ons het vertrouwen schenken.

Qua coalitie liggen de kaarten zo dat we niet veel keuze mogelijkheden hebben om andere partners te vinden. 
Wij hebben er 9 en CD&V 8 samen 17 dat is voldoende om een meerderheid te vormen. Dat is dan ook het gene dat gaat gebeuren wij gaan samen met CD&V. Er is zelf al een eerste contact geweest om samen de meerderheid te vormen en CD&V aanvaardt ook dat wij gewonnen hebben en de burgemeester leveren.

De franstaligen hadden vorige keer bijna 8 zetels en nu 8 dat is minder dan dat velen dachten. Ik denk dat dat inderdaad ook bewijst dat wij door goede politiek ook de anderstaligen kunnen toespreken.

Voor de verkiezingen hebben wij ons in verschillende dossiers geëngageerd en we gaan daar de volgende zes jaar werk van maken.
 
Voor de resultaten van Sint-Pieters-Leeuw: KLIK HIER


 


 
Jos Speeckaert (CD&V):
CD&V heeft 8 zetels, NV-A 9, dus wij kunnen daarmee een meerderheid vormen en dat ligt in de lijn van de verwachtingen. NV-A is de grootste partij en mag de burgemeester, Luc  Deconinck leveren. Ik leg mij daar als een goed verliezer bij neer.”

Kathleen D’Herde (Open VLD): “Ik krijg meer kiezers achter mij dan in 2006 maar de nationale tendens zet zich ook bij ons door. Dit is een domper voor ons maar we gaan ons niet laten doen. Vanaf morgen werken we gewoon verder, zelfs met een plaats in de oppositie in het vooruitzicht wil ik mijn werk als schepen afwerken.”

Sp.a Sint-Pieters-Leeuw via facebook: “Tegen heel Vlaanderen in, zijn we er in geslaagd om stand te houden in Leeuw. Echt een welgemeende dank aan iedereen!

Jenny Sleeuwaegen (Groen) via facebook: “Bedankt aan iedereen die met het rood potlood een groen bolletje heeft gemaakt. Dank zij jullie is het groene verhaal hier 1,2% groter geworden.

%d bloggers liken dit: