VLEZENBEEK: Vanaf zaterdag 20 oktober 2012 bent u welkom op de tentoonstelling van Kunstkring de Merselborre met als thema dit jaar ‘Generaties’.

Thema van dit jaar: ‘generaties’
Iedere auteur verwerkt dit thema op zijn eigenzinnige manier binnen de tentoongestelde werken.
In het kader van dit thema hebben ze ook twee projecten opgebouwd:

1 Een retrospectieve van het werk van kunstenares Mary Dambiermont die jaren in Sint-Pieters-Leeuw heeft gewoond. Ze tonen wandtapijten, schilderijen en tekeningen
2 In een reeks van telkens drie werken stellen verschillende generaties binnen dezelfde familie tentoon. De kunstkring heeft verschillende mensen gecontacteerd die binnen hun eigen familie drie generaties ‘creatievelingen’ tellen…. De werken zullen erg afwisselend zijn; alle technieken zijn mogelijk.

fotografie van Patrick Bardyn, Luk Stiens en Freddy Van Vlaenderen
schilderijen van Rik Moriau, Gust Van Kelecom en Inge Claessens
juwelen van Jan Crabeels
groeninstallaties van Geert Van Kelecom
Beeldhouwwerken van Marcel Janssens
Poëzie van Piet Deryckere

zaterdag 20 oktober 2012 van 10.00 tot 18.00 uur
zondag 21 oktober 2012 van 11.00 tot 18.00 uur
zaterdag 27 oktober 2012 van 14.00 tot 18.00 uur
zondag 28 oktober 2012 van 14.00 tot 18.00 uur
In De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek

Hieronder ook een kort overzicht over de ‘historiek’ van de KK De Merselborre

In 1982 stelden Rik Moriau, Marc Decker en Gust Van Kelecom samen tentoon met o.a. Hilde Van Cappellen, Frieda Pauwels, Frans Van Malderen met de eerste kunsttentoonstelling van KWB Sint-Pieters-Leeuw, met als drijfkracht, Hubert Aveaux.
Tussen pot en pint aan de bar in ontmoetingscentrum De Merselborre ontstaat bij Rik, Mark en Gust om samen jaarlijks tentoon te stellen in het ontmoetingscentrum “de Merselborre”, rond de jaarmarkt van Vlezenbeek. (Toen nog niet onder “Kunstkring de Merselborre). Hieruit wordt dan op 25 november 1985 “ Kunstkring De Merselborre” opgericht onder het voorzitterschap van Rik Moriau. In 2003 werd Patrick Bardyn de nieuwe voorzitter.
De jaarlijkse tentoonstelling in oktober blijft het hoofddoel van de kunstkring. Een tiental actieve leden zorgen voor een grote variatie aan disciplines; fotografie, bloemsierkunst, juwelen, beeldhouwwerken, schilderijen en poëzie.
Via een rode draad in deze jaarlijkse tentoonstelling proberen zij de groep te laten primeren boven het individu.
De vorige jaren werd ook een podium geboden aan gastkunstenaars via allerlei disciplines, gaande van video tot muziek tijdens nocturnes en vernissages. Er werd zelfs al eens een ontbijt aangeboden aan de bezoekers…
Om de tentoonstellingen goed voor te bereiden wordt er regelmatig vergaderd, altijd in een zeer gemoedelijke sfeer.
De socio-culturele rol van hun vereniging vinden zij even belangrijk als het werk van ieder lid. Zo zijn zij in de loop der jaren uitgegroeid tot een ‘vriendenkring’ met een gemeenschappelijke deler: kunst, in al zijn vormen en aspecten.

%d bloggers liken dit: