RUISBROEK: – In het kader van de subsidies van de Vlaamse overheid voor de renovatie van kleinschalige sportinfrastructuur heeft de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zich na de jongste gemeenteraad  kandidaat gesteld om  een nieuwe sportvloer aan te leggen in de kleine sporthal A.J. Braillard.

.

Schepen van sport en gemeentelijke gebouwen, Jos Speeckaert:
De vloer in de kleine sporthal AJ Braillard heeft door de brand van 2 februari 2010 lichte schade opgelopen.
We waren van zin om na de bouw van de grote sporthal deze te vernieuwen zodat tijdens de bouwwerkzaamheden de clubs toch terecht konden in de kleine zaal.

Nu diende zich door de Vlaamse overheid de mogelijkheid aan om  subsidies aan te vragen voor kleinschalige sportinfrastructuur. Daarom hebben we op de jongste gemeenteraad beslist om ons kandidaat te  stellen voor de subsidiëring van renovatie van kleinschalige sportinfrastructuur. Want de aanvragen moesten binnen zijn voor 31 maart 2012. We hopen zo als gemeente toch wat geld uit te sparen.
Indien we geselecteerd worden kunnen we zo 27.000 euro subsidies ontvangen en zal de aanleg van de nieuwe vloer sneller gebeuren.

Wordt de aanvraag niet weerhouden door de Vlaamse overheid dan blijft de gemeente bij zijn oude plan om na de bouw van de nieuwe grote sporthal de vloer in de kleine sporthal te vernieuwen.”

De kostprijs van de nieuwe sport-vloer is op 65.000 euro geraamd.

zie ook artikel 5 maart 2012: sloop afgebrande grote sporthal AJ Braillard begonnen – KLIK HIER

%d