SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondagnamiddag organiseerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met de Raad voor Lokale Economie een nieuwjaarsreceptie voor de handelaars van Sint-Pieters-Leeuw in Laekelinde.

 Voor het tweede jaar op rij was er in Laekelinde een nieuwjaarsreceptie voor handelaars. Een ideaal moment die  de lokale politiekers en collega handelaars te baat namen om elkaar beter te leren kennen, te praten over nieuwe ideeën  of om onderling kleine probleempjes op te lossen.

Fragmenten uit de toespraak van Kathleen D’Herde, schepen van Lokale economie, KMO en Middenstand:
In deze harde tijden, waar iedereen de mond vol heeft van de financiële crisis, van de economische crisis, is het niet altijd eenvoudig om bedrijfsleider te zijn.
We moeten echter op zo’n momenten positief blijven, het hoofd in de juiste richting, positief blijven handel drijven en proberen onze klanten in de watten te leggen.
We weten allemaal dat we de komende maanden en misschien wel jaren de broeksriem een beetje zullen moeten aantrekken. Maar ondanks deze maatregelen, ben ik ervan overtuigd dat er ruimte zal zijn om succesvol verder te werken.

Een goede communicatie is van cruciaal belang. Communicatie op verschillende vlakken, tussen de gemeente en de handelaars, tussen jullie onderling en tussen jullie en jullie klanten, en ga zo maar door….
Vandaag zorgen we ervoor dat we via deze bijeenkomst één van deze vlakken bespelen, namelijk “netwerking”. Want dit is nu het populaire woord voor deze bijeenkomsten. Met elkaar van gedachten wisselen, ervaringen en ideeën uitwisselen, elkaar beter leren kennen. En dit alles in een gemoedelijke omgeving.

Maar laten we het ook eens hebben over een ander hype, namelijk de sociale media. Momenteel is onze maatschappij tuk op allerhande sociale mediakanalen. Het meest populair is facebook , met maar liefst 4,8 miljoen gebruikers in België. 
Ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen hier in de zaal van deze sociale media gebruik maken, maar dan vooral voor privégebruik. Wel blijkbaar is het een goed idee om dit ook voor andere doeleinden te gebruiken.
Want een studie heeft uitgewezen dat deze sociale mediakanalen heel belangrijke instrumenten zijn in marketing en verkoop. Het onderzoek leert ons dat de gebruikers van deze sites vooral op zoek zijn naar extra promoties, productinformatie, aankondigingen van events en ga zo maar door.  ”

 

De jeugddienst zorgde voor kinderanimatie zodat de ouders onbezorgd konden bijpraten met collega handelaars.
 

%d bloggers liken dit: