RUISBROEK: – Eind november werd door de gemeente een bouwvergunning aangevraagd bij de stedenbouwkundige dienst van de Provincie Vlaams-Brabant voor de heropbouw van de twee jaar geleden afgebrande grote sporthal A.J. Braillard. Na indienen geldt voor stedenbouw een termijn van 60 dagen voor het nemen van een beslissing.
Leeuw hoopt tegen februari een gunstig advies te ontvangen en kan dan meteen beginnen met de afbraakwerken en heropbouw van de grote sporthal A.J. Braillard.
De bouw van de nieuwe sporthal zal zo’n 2,5 miljoen euro kosten waarvan het grootste deel betaalt wordt door de verzekering.

Voor de afbraak en heropbouw koos de gemeente voor het bouwbedrijf Pelikaan (www.pellikaan.be). Na de afbraak zal deze firma in 140 werk-kalenderdagen de nieuwe sporthal bouwen. Men hoopt dus dat tegen eind 2012 de nieuwe grote sporthal klaar zou zijn.

De nieuwe sporthal zal een extra multifunctionele ruimte bevatten ipv een conciërgewoning.
De cafetaria zal zich op de eerste verdieping bevinden met zicht op de sporthal en de buiten tennispleinen. Het hele complex zal voldoen aan de strengste brandveiligheids regels.

Op de comissie van Gebouwen en Patrimonium van 15 november 2011 kon men reeds horen dat het verschil in het voorziene budget voor deze uitgave en de vergoeding die de gemeente recupereert van de verzekering, met name ongeveer 300.000 euro, wordt verklaard door het feit dat er nu een nieuwe hal wordt gebouwd én van de verzekeringsvergoeding al onder andere de herstelkosten van de kleine hal werden afgehouden.


Zie ook enkele eerder gepubliceerde artikels naar aanleiding van de brand in Sporthal AJ Braillard:
02/02/2010 Zware brand Sporthal Ruisbroek
01/02/2011 Sporthal AJ Braillard 1 jaar na de brand

%d bloggers liken dit: