SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van donderdagavond werd het principieel akkoord tot vrijwillige fusie van minimum 2, maximum 4 politiezones – opdracht tot uitvoering van een haalbaarheidsstudie goedgekeurd. Alleen oppositiepartij UF stemde tegen.

De politiezones Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Dilbeek, allen ééngemeentezones, worden alle vier geconfronteerd met hun grenzen op organisatorisch en financieel vlak. Vanuit de daaruit ontstane samenwerking en aansluitend bij de op federaal vlak levende overtuiging dat schaalvergroting onafwendbaar is, zijn informele gesprekken gegroeid om in onze regio een schaalvergroting via fusie te onderzoeken. Aan de gemeenteraad werd het principieel akkoord gevraagd om over te gaan tot een vrijwillige fusie van de politiezones, en de opdracht te geven in dit verband om een haalbaarheidsstudie te verrichten.

Zie ook ons artikel van 20 november 2011:

haalbaarheidsstudie eventuele vrijwillige fusie politiezones Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: