VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: –  In juni 2012 zet Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits drie Vlaamse gemeenten en steden in de bloemetjes die uitblinken door hun goede fietsbeleid. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) gaat daarom samen met het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid op zoek naar gemeenten en steden in Vlaanderen die hiervoor in aanmerking komen. Sint-Pieters-Leeuw is één van de 18 genomineerden.

Maar liefst 71 steden en gemeenten (meer dan een vijfde van alle Vlaamse steden en gemeenten) stelden zich kandidaat voor de wedstrijd “Fietsgemeente/stad 2012”.
De genomineerden zijn bekend! De jury selecteerde 18 steden en gemeenten die in aanmerking komen voor de verkiezing Fietsgemeente/fietsstad 2012.

Een tienkoppige deskundige jury (de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken) kwamen op 2 december jl. samen om uit de 71 kandidaten, zes gemeenten en steden per categorie te nomineren.

Op 21 december 2011 werden via een persmededeling van het kabinet van minister Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, de 18 genomineerde steden en gemeenten bekend gemaakt.
En Sint-Pieters-Leeuw werd genomineerd!

Cat. 1 – steden met meer dan 50.00 inwoners: Antwerpen, Brugge, Genk, Gent, Kortrijk en Mechelen.
Cat. 2 – steden/gemeenten tussen 20.000 en 50.000 inwoners: Koksijde, Lier, Mortsel, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Truiden en Zemst.
Cat. 3 – gemeenten met minder dan 20.000 inwoners: Boechhout, Kortenaken, Landen, Meeuwen-Gruitrode, Retie en Vorselaar.

Een extern bureau gaat in het eerste deel van 2012 de genomineerde gemeenten en steden bezoeken om hun kandidaturen verder uit te diepen. Concreet zoeken ze binnen de drie categorieën, de fietsgemeente/fietsstad met het beste integrale fietsbeleid en de mooiste projecten. Het doel van de verkiezing is om bewust de inspanningen te belonen die de voorbije jaren op dit vlak zijn geleverd.

Daarna zal de jury opnieuw samenkomen om per categorie een winnaar te kiezen.
In juni 2012 maakt minister Crevits tijdens een prijsuitreiking de winnaars bekend.

Meer info op www.fietsgemeente2012.be.

zie ook ons artikel van 24 november – KLIK HIER

%d bloggers liken dit: