VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant en het Huis van het Nederlands geven een bureaukalender uit met tips over toegankelijk taalgebruik. Zo leren Nederlandstaligen in de Rand op een leuke manier hoe ze anderstaligen beter kunnen aanspreken.

Een kalender is een veel gebruikt voorwerp op de werkvloer. Deze bureaukalender richt zich tot Nederlandstaligen in de Rand. Hij bevat elke maand een cartoon met bijhorende taaltip. Zo leren Nederlandstaligen bijvoorbeeld dat ze beter korte zinnen maken in een gesprek met anderstaligen of spreektaal als ‘doe da ne keer’ best vermijden. Deze kalender kadert in de opdracht die we het Huis van het Nederlands gaven om lokale besturen in de Vlaamse Rand te begeleiden bij het opstellen van een taalbeleid“, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor Vlaams karakter.

De 2.000 bureaukalenders zullen verdeeld worden onder lokale besturen, bedrijven en verenigingen in de Vlaamse Rand.


%d bloggers liken dit: