PAJOTTENLAND: – Het Pajottenland heeft een kwaliteitsvol aanbod plattelandseducatie en dit in een uniek kader, vlakbij de grootstad Brussel. Op verschillende locaties kunnen bezoekers en scholen terecht voor een actieve kennismaking met de streek, haar landschap, natuur en landbouw. Dit aanbod is echter te weinig bekend, zelfs bij de Pajotten zelf.


De werkgroep educatie Pajottenland heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan de bundeling van het plattelandseducatief aanbod. De werkgroep is een samenwerkingsverband met volgende partners: Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën, Riso Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant, Plattelandsklassen vzw Paddenbroek vzw, Landelijke Gilden en werkt via Pajottenland+.

Graag stelt de werkgroep haar realisaties voor aan alle betrokkenen (directies scholen, leerkrachten, ambtenaren en overheden, oudercomités, participanten, gemeentebesturen,…) op een studie- en ontdekdag.
Deze vindt plaats op woensdag 12 oktober 2011 in de grote zaal van het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit ‘Pamel’, Molenstraat 26 in Pamel-Roosdaal.

Programma

10u: Op ontdekking
Opbouwwerkmethodiek toegepast: Hernenaren wijzen de weg. Bezoek aan een kijkboerderij, een paradijsplekje en de site Paddenbroek. Vertrek en aankomst voor leerkrachten en oudercomités in het PPK in Pamel.

13u: Middagpauze
Pajottenlandse streek- en hoeveproevers voor alle genodigden

14u: Ter studie
Inleiding: dit project afgewikkeld
Opbouwwerkmethodiek toegepast: Hernenaren wijzen de weg
Een leerrijke reis langs het Pajottenland: getuigenissen met beeld en klank
Regionaal beleidsplan: gemeenten en organisaties werken samen, voor schooldirecties, mandatarissen, ambtenaren,…

16u: Afronding

Inschrijven kan je voor 10 oktober via mail:  pajottenland.plus@pajottenland.be .
Vergeet je naam niet te melden en voor welk onderdeel u zich graag inschrijft. Indien je niet aanwezig kan zijn, maar graag meer informatie wil kan je dit ook vermelden.

%d bloggers liken dit: