SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft sinds deze zomer opnieuw een hondenteam.
Je kan inspecteur Kim Cauwels en patrouillehond Dayco nu regelmatig tegenkomen in de gemeente. 

De Mechelse herder Dayco is immidels twee jaar oud en kreeg eerst een algemene vorming bij mondioring club Europajot in Ruisbroek. Nadien volgde nog een intensieve training in het hondencentrum van de lokale politie in Brussel.

TIP: Als u tijdens een interventie of voetpatrouille in contact komt met Kim en Dayco, mag u gerust info vragen. Blijf echter op een veilige afstand van de hondenbegeleider, praat rustig en maak geen bruuske bewegingen in de buurt van de politiehond.

De Leeuwse jeugd zag in mei 2010 Inspecteur Kim Cauwels en de toen 8 maanden oude Dayco voor het eerst aan het werk.
Dayco was toen nog volop in opleiding maar kwam al een demonstratie van zijn kunnen geven tijdens de MEGA-happening (MEGA = Mijn Eigen Goed Antwoord) voor leerlingen van het 6° leerjaar van de basisscholen in de politiezone Sint-Pieters-Leeuw.

Toen Dayco dan één jaar werd kon hij de opleiding patrouillehond volgen en zijn brevet halen.
Het hondenteam traint op regelmatige basis om inzetbaar te blijven en wordt tweejaarlijks geëvalueerd.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/5414/

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: