VLAAMS-BRABANT: – In de sociaal-culturele sector in Vlaams-Brabant bruist het van de goede ideeën. Maar het blijft vaak bij ‘dromen’… De provincie wil deze ‘goede ideeën’ stimuleren en helpen verwezenlijken met het droomproject ‘Knijp eens in mijn arm’.

Hoe deelnemen?
u bent actief in een sociaal-culturele vereniging, een beweging of vormingsinstelling voor volwassenen in Vlaams-Brabant.
formuleer uw droom in max. 100 woorden op de droomkaart die u binnenkort o.a. in de bibliotheken vindt. Doe dat op zo’n manier dat u ook de selectiecommissie ervoor warm kan maken… en wie weet wordt het ondenkbare dan wel realiteit.
inschrijven kan van 21 maart tot 21 juni 2011 (tussen lente en zomer).
via droomkaart die u opstuurt of via het digitaal wedstrijdformulier dat u hier onderaan deze pagina kan terugvinden.

Inspirerende voorbeelden
Kan alles? We sluiten op voorhand niks uit, maar hierbij toch wat voorbeeldjes van dromen waar onze selectiecommissie voor valt (maar laat dat vooral uw verbeelding niet beperken).
Stel dat u droomt van een online-reserveringssysteem waar vraag en aanbod samenkomen en verwerkt kunnen worden.
een samenwerkingsverband wenst te creëren met de lokale migrantenverenigingen om ook de allochtone senioren te bereiken.
wil samenwerken met een aantal gemeenten om een ‘kippen in ruil voor gft-bak’ actie te organiseren, waarbij de inwoners van de gemeenten tijdens een groot evenement hun gft-bak kunnen inruilen voor kippen en ook vorming en uitleg kunnen krijgen over het ecologisch houden van kippen.
ervan droomt buurtbewoners te betrekken bij het beheer van het natuurgebied tijdens een zomerwerkkamp voor jong en oud. Dit moet tijdens een slotfeest eindigen in een charter en in plaatselijke natuurgebiedambassadeurs.
geldmunten wil inzamelen voor een reusachtig muntjestapijt in de vorm van de Mona Lisa. Met de opbrengst wil u gezinnen met een laag inkomen meenemen op een cultuurweekend naar Parijs.
droomt van een toneelopvoering met de eigen leden waarbij slechts 500 eenvoudige woorden in het Nederlands worden gebruikt, om zo anderstaligen op een prettige manier te laten kennismaken met de cultuur van de Nederlandstalige verenigingen in de gemeente.
droomt van een echt muziekfestivalletje waar artiesten met een handicap een gelijkwaardige plaats op de affiche krijgen.

U kan met uw bestuur of team eens brainstormen over dingen die u wil realiseren op vlak van vrijwilligers, thema’s, doelgroepen, organisatie….

Maar zoals gezegd: deze voorbeelden zijn maar wegwijzers. Laat die droomspieren dus maar stevig draaien, wij kijken uit naar het resultaat!

Contact: Saskia Oosterlynck, Dienst cultuur, tel. 016-26 76 48, saskia.oosterlynck@vlaamsbrabant.be

reglement: www.vlaamsbrabant.be/binaries/reglement-knijp-eens-in-mijn-arm_tcm5-68922.pdf

%d bloggers liken dit: