RUISBROEK: – Inwoners uit Ruisbroek klagen via facebook en een mail naar de gemeentedienst leefmilieu over het vele zwerfvuil in Ruisbroek.

Kristel Van Vaerenbergh : “Deze foto’s nam ik zaterdag in de Villalaan en ook in het wegje tussen de Fabriekstraat en de Bronstraat. Ook zondagmorgen ging ik lopen langs de vaart en merkte dat ook de Kleine Brugstraat er zeer vuil uit ziet. Op de hoek van onze straat staat het vredegerecht. Een deel van de ruiten is daar al jaren stuk en deze stukken liggen ook zeker al 4 jaar op het voetpad ! Niet te geloven maar echt waar.

Kristel Van Vaerenbergh : “Ik ben niet zeker dat de mensen van de gemeente beseffen dat we het echt moe zijn in deze omgeving te leven. Ze moeten begrijpen dat wanneer er zulke foto’s worden gepubliceerd, we echt hulp vragen !
Ik weet ook dat het de mensen zijn die het dikwijls zo vuil achterlaten… maar waar blijft de politie ? Waar is de wijkagent ? Nooit kom ik deze tegen in de straten, net zoals een stratenveger.
Spijtig, want ik woon hier heel graag en hoewel ik soms de moed kwijt geraak, blijf ik nog altijd hopen in een betere en mooiere toekomst voor Ruisbroek.”

8 comments

 1. Ik woon ook in die buurt, en de foto’s zijn ECHT de werkelijkheid. Het is vooral de verantwoordelijkheid van de buurtbewoners ZELF dat het daar zo vuil bij ligt. Nood aan sensibilisering en heropvoeding van de buurtbewoners!!!!

 2. Het word eens dringend tijd voor een grote opkuis.
  Onze gemeente ligt er heel vuil bij.
  Sommige auto’s stoppen hier voor de deur, doen hun deur open en zetten hun blikjes op de grond en rijden terug verder. ’s Avonds komt hier dikwijls een bejaarde langs en zet zijn blikje jupiler op de vensterbank. En opgepast voor de hondedrollen. Ge moet ne keer zien hoeveel afval er blijft liggen als het grofvuil is geweest. En het zijn hier altijd dezelfde die piepschuim buiten zetten.
  Ik begrijp niet dat hier zo vuil is en dit terwijl het containerpark gratis is.
  En waar is onze straatveger ? Of is er geen meer.

 3. Ik woon eveneens in de buurt en het is spijtig genoeg de waarheid. Zwerfvuil overal: Bronstraat, Weverijstraat, Villalaan (zeker achteraan aan het “fabriekske”), wandelingstraat en de wandelpaadjes tussendoor.
  ’s Avonds begint er ook “raar volk” rond te hangen.

 4. Ja, het is hier met de jaren erger geworden. Zeker waar er appartementen zijn en je niet direct weet van wie het vuil is, wordt het met het grof vuil echt alles buitengezet, piepschuim, koelkasten,…en wat niet wordt meegenomen blijft soms weken staan.
  De straatveger doet zijn best, maar ja, hij is maar alleen voor heel Ruisbroek en wordt niet vervangen als hij ziek is of met verlof.

 5. Ik zag vorige week ook iemand al haar afval uit de auto gooien. Er moet inderdaad iets aan gedaan worden!

 6. Het is de trieste waarheid die foto’s, je moet je eens inbeelden dat je van aan de gewezen Bakker Carremans naar de Weverijstraat moet zonder ne stront aan uw kinderwagen of schoenen te hebben.
  De buurt gaat achteruit dat weet ik al lang, maar ergens is het normaal he, Ruisbroeknaren sterven uit de kinderen zetten een annonce in de Vlan, huis wordt verkocht aan ne nieuwe belg of aind datndere die geen binding heeft met de bewoners en gemeente en die hun vuil en behoefte op straat doen voila…ruisbroek is allang geen dorp meer ..;maar een stort van brussel en spl vind dat goed..nie aan de RINK he hola madame Lieve..

 7. Inderdaad, als je naar de bakker gaat via het wegje (verbinding tussen weverij-bron en fabriekstraat) achter lekkere pistolekes, ga je halverwege terug naar huis want de honger is over, zo vuil ligt het erbij, om nog maar de zwijgen van de geur. Wij thuis, doopten dit wegje tot “het strontweggelke” en hebben al eens gedacht hier een ludieke actie te ondernemen en een plaat zoals een straatnaam te maken en deze daar op een paal te gaan aanbrengen.
  Het groot huisvuil dat ik iedere keer voor dezelfde huizen zie opduiken tijdens deze ophalingen roept enkele vragen op.Deze mensen hebben toch niets meer in huis staan, dat kan toch niet anders, en dit telkens opnieuw ???
  Vorst is niet ver af, ik heb het vermoeden dat mensen van de grote stad (Brussel) hun vuil bij ons komen deponeren. Daar moet men misschien betalen of zijn er zeer weinig ophalingen.
  Hallo gemeente doe hier iets aan.

 8. Gewoon schandalig heb zo de indruk dat er echt niets beweegt in de gemeente Ruisbroek .
  De foto’s zijn realiteit , maar toch wat te zwak uitgedrukt .
  Rondt het station en de parking daarnaast gelegen heb je de indruk dat er helemaal niet opgekuist wordt.
  Het zal eens stilletjes tijd gaan worden dat ze wat werk maken om de gemeente eens wat opwardeert.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: