HUIZINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW: – De provincie Vlaams-Brabant heeft in haar provinciedomein  van Huizingen een speciale wandelroute ontwikkeld voor mensen die 4.000 stappen willen zetten met een teller.

Dagelijks meer stappen zetten, is zowat de eenvoudigste manier om meer te bewegen. Onderzoek heeft uitgewezen dat 10 000 stappen per dag een ideaal streefdoel is voor een volwassen persoon. Zo vermindert de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten, kanker en diabetes. Nu zetten we elk gemiddeld zo’n 6000 stappen per dag. Door dagelijks een half uurtje extra te bewegen, kan je makkelijk het streefdoel bereiken“, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport en gezondheid.

En er bestaat een hulpmiddel om dit streefdoel te bereiken. Een stappenteller houdt het aantal gezette stappen bij. Dit is een klein apparaatje dat aan de gordel hangt. Het geeft een concreet idee van het aantal stappen dat men zet en moedigt aan om er nog een schepje bovenop te doen.

Om de Vlaams-Brabanders te helpen die 4000 extra stappen te zetten, hebben we in al onze provinciedomeinen speciale wandelroutes ontworpen. Op elk domein kan men stappentellers ontlenen in de horecazaken (Boelekewis – Torleylaan 100, 1654 Huizingen) en zo zelf ontdekken hoe makkelijk het is om die bewuste 4000 stappen te zetten“, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen.

Zondagnamiddag gaven gedeputeerde Walter Zelderloo, samen met de Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw het goede voorbeeld in het provinciedomein Huizingen. De gedeputeerde en  LOGO Zenneland gaven eerst nog wat extra uitleg over het ‘10.000 stappen’-project.

Bron foto’s: Warrand Monique, Materiaal meester en redactie clubblad Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw

%d bloggers liken dit: