VLAAMS-BRABANT: – Om de nood aan communicatie over kinderen bij anderstalige ouders te lenigen, hebben de provincie Vlaams-Brabant en Kind & Gezin een ‘taaloverlevingskit’ uitgegeven.
Het kleine zakwoordenboekje werd vandaag in Dilbeek voorgesteld.

Het is een zakwoordenboekje dat bedoeld is als eerste hulp bij een gesprek over kind en ouders.
Daarnaast geeft het handige boekje vol woordenschat een aanzet om deze ouders kennis te laten maken met het Nederlands.

Het is geen encyclopedie maar een handig en compact boekje om in de hand- of luiertas te bewaren“, aldus Elke Zelderloo, gedeputeerde van Vlaams karakter. “Daarnaast willen we anderstaligen kennis laten maken met taal. Meertaligheid is de basis voor integratie en een troef voor tewerkstelling“.

De zakwoordenboekjes worden verdeeld via de consultatiebureaus van Kind & Gezin, het Huis van het Nederlands, vzw ‘de Rand’ of kunnen gratis aangevraagd worden bij de cel Vlaams karakter van de provincie Vlaams-Brabant.

%d bloggers liken dit: