Week van het Pajottenland 2010

PAJOTTENLAND: – De voorbije twee jaar kon u genieten van tal van activiteiten met een Pajots tintje tijdens de Week van het Pajottenland. Dit jaar gaat de regio een stapje verder en spreken we van de ‘Lente van het Pajottenland’. Tijdens de maand mei zal u op verschillende activiteiten het Pajottenland kunnen ontdekken, beleven en proeven! Dankzij EFRO-steun (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) kan ook dit jaar een programma worden opgesteld waar streekidentiteit en lokale economie elkaar ontmoeten en versterken.

Dat het Pajottenland enorme troeven heeft, daar bestaat geen twijfel over. Het Pajottenland staat bekend voor het goede landelijke leven en dat op een boogscheut van Brussel. Een prachtig glooiend landschap waar veel boeren goede producten voortbrengen, mensen kunnen genieten van het volkse leven en waar inwoners en toeristen kunnen genieten van een prachtige omgeving. Een bevraging uit 2009 leert ons trouwens dat het Pajottenland heel goed gekend is Vlaanderen. De regio heeft een naamsbekendheid van maar liefst 81 procent. Om al deze goede kenmerken te benadrukken staan er tijdens de Lente van het Pajottenland tal van activiteiten op het programma met een Pajotse inslag. Op 1 mei is er de Tour de geuze waar je verschillende geuzestekerijen kunt bezoeken. De lambiekbieren zijn dé specialiteit van het Pajottenland. Ook start op die dag het vaarseizoen van kanaaltochten Vlaams-Brabant. In de regio kan je meevaren in Halle en Lembeek. Op 8 mei kan je op streekproductenbeurs Pajotternijen tal van Pajotse lekkernijen ontdekken en op 15 mei stelt het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit haar deuren open tijdens de Dag van de Aardbei. Je ontdekt er al het goede van deze Pajotse vrucht en ook hier vind je een dertigtal streekproducenten terug. Op 22 mei kan je bij de producenten thuis een kijkje nemen. Verschillende Pajotse ondernemers zetten dan hun deuren open voor het grote publiek. Niets interessanter om te zien hoe fruit wordt gekweekt, bier gebrouwen, wijn gemaakt, melk verwerkt tot zuivelproduct enzomeer. Deze evenementen zijn de grote publiekstrekkers maar alle verenigingen en organisaties uit de regio die tijdens de maand mei een regionale activiteit organiseren kunnen mee worden opgenomen in het programma. De enige voorwaarde is dat er op de activiteit Pajotse producten worden aangeboden of verbruikt.

Wil je graag meer informatie over de ‘lente van het Pajottenland’, neem dan contact op met vzw Pajottenland+, 054 500 245.

bron: Pajottenland+

%d bloggers liken dit: