VLAAMS-BRABANT: – Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant brengt in 2012 een boek uit over de geschiedenis van de populaire muziek in de 19e en 20e eeuw.

Met vier medewerkers werken we momenteel voltijds aan het project. We combineren archiefonderzoek en interviews om een zo breed mogelijk beeld van het muziekleven in de provincie Vlaams-Brabant te kunnen weergeven. Er komen verschillende onderwerpen aan bod: van marktzangers, arbeiderskoren en katholieke fanfares, over het café chantant en de dansmuziek in het interbellum, tot de fans van Liliane Saint-Pierre en Elvis Presley.

Het slothoofdstuk schrijven we niet zelf, maar willen we volledig wijden aan getuigenissen van muzikanten. Zing of speel je zelf muziek, als beginner of gevorderde? Wil je iets kwijt over jezelf, je instrument én jouw favoriete muziekruimte? Of zit je in een band en wil je jouw collega’s ook aan het woord laten? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Stuur ons per mail of per brief een oude of actuele foto van jezelf/jouw band met je/jullie instrument op je/jullie lievelingslocatie, met daarbij een korte beschrijving (max. 25 lijnen).

Uit de inzendingen selecteren we vijf kandidaten. De prijs: een professionele fotoshoot en jouw verhaal, met foto, in Vlaanderens grootste publicatie over populaire muziek!

De deadline is maandag 18 april 2010. De interviews en fotoshoots vinden plaats in mei en juni 2010.

Contactgegevens: Robbe Herreman
Amsab-ISG
Bagattenstraat 174, 9000 Gent
09 224 00 79 – robbe.herreman@amsab.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: