SINT-PIETERS-LEEUW: – Na goedkeuring door de gemeenteraad op 25 november 2010 treedt het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw op 1 januari 2011 toe tot de welzijnskoepel West-Brabant.
De aanleiding daarvan is het steeds toenemend aantal cliënten die kampen met onbetaalde facturen en andere schulden.


Roland Meulemans, OCMW-voorzitter: “Het aantal dossiers waarbij schuldhulpverlening nodig is, is tussen 2007 en 2010 met meer dan de helft toegenomen. Het aantal dossiers waarbij er zich een probleem stelt bij de betaling van water, elektriciteit en gas is in diezelfde periode zelfs meer dan verdubbeld.

Door toe te treden tot Welzijnskoepel West-Brabant kan het OCMW beroep doen op gespecialiseerde juristen die de vereniging in dienst heeft. De juristen van Welzijnskoepel West-Brabant zullen de maatschappelijk assistenten van de dienst schuldbemiddeling en de sociale dienst ondersteunen vanaf januari 2011. Hierdoor kan het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw op meer vragen een antwoord bieden en staan ze ook sterker in onderhandelingen met schuldeisers.

Naast juridische ondersteuning biedt de welzijnskoepel West-Brabant aan zijn leden ook andere diensten:

– Een regionale dienst Gezinszorg
Deze verleent hulp aan mensen die door ziekte, handicap of door bijzondere omstandigheden tijdelijk of langdurig hulp nodig hebben in het dagelijks leven.
– Een veiligheidsconsulent
Deze geeft beveiligingsadvies aan OCMW’s die zich willen aansluiten op het netwerk van de kruispuntbank.
– Een overleg sociale dienst
Deze ondersteunt en stuurt aan op overleg tussen de medewerkers van de sociale diensten van de OCMW’s. Voor het uitwisselen van ervaringen en het bevorderen van deskundigheid.
– Ondersteunende projecten
Als laatste biedt de welzijnskoepel West-Brabant ook ondersteuning bij de uitwerking van projecten zoals de strijkwinkel en het vervoer van mindermobielen.

Administratief centrum Het Hemelrijk Fabriekstraat 1 B, 1601 RUISBROEK
Centrale : 02 371 03 40
e-mail : ocmw.secretariaat@ocmwspl.be
www.ocmw-sint-pieters-leeuw.be

Share

%d bloggers liken dit: