REGIO / RUISBROEK: – Op 27 december 2010 gaat de nieuwe lijndienst 810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle van start. De nieuwe lijn verbindt Halle en Jette en zorgt zo voor een vlotter woon-werk- en woon-schoolverkeer. Ook het Bracops- en Erasmusziekenhuis in Anderlecht en het UZ Brussel zullen nog vlotter bereikbaar worden. Ook in de rest van de Brusselse Westrand wijzigen enkele zaken.

Nieuwe lijn 810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle
Op maandag 27 december 2010 rijdt de nieuwe lijndienst 810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle voor het eerst. Lijn 810 zal een verbinding maken tussen Halle en Jette en zorgt zo voor een vlotte bereikbaarheid van de westelijke Rand.
Lijn 810 zal heel wat gemeentes doorkruisen: Halle, Buizingen, Huizingen, Lot, Ruisbroek, Drogenbos, Anderlecht, Dilbeek, Groot-Bijgaarden, Zellik, Relegem, Wemmel en Jette.
Vlot woon-werk- en woon-schoolverkeer
Lijn 810 zal verschillende tewerkstellingszones in de omgeving van Zellik en Anderlecht bedienen. Ook de scholieren komen aan hun trekken: lijn 810 doet het Don Bosco Instituut in Groot-Bijgaarden aan en bedient de scholen in Halle en Anderlecht. Verder zullen ook het Bracops- en Erasmusziekenhuis in Anderlecht en het UZ Brussel in Jette vlotter bereikbaar zijn.
Tenslotte is in Anderlecht een overstap mogelijk op het metronetwerk van de MIVB. Zo is heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest binnen handbereik. Ook het Westland Shopping Center, de winkelcentra in de buurt van COOVI en de winkels in Halle zijn met lijn 810 makkelijk bereikbaar.

Marktbus 121 Ruisbroek – Halle verdwijnt
Tellingen hebben uitgewezen dat te weinig reizigers gebruikmaken van marktbus 121 Ruisbroek – Halle. Hierdoor valt het bestaan van die lijn niet langer te verantwoorden. Daarom rijdt de marktbus haar laatste rit op donderdag 23 december 2010.
De Lijn biedt uiteraard wel alternatieven aan. Nieuwe lijn 810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle brengt marktbezoekers uit Ruisbroek op donderdag vlot naar Halle. Daarnaast kunnen reizigers van marktbus 121 ook lijn 171 Brussel, Kapellekerk – Brukom – Halle N6 gebruiken tot Brukom. Daar kunnen ze vlot overstappen op lijn 170 Brussel, Kapellekerk – Sint-Pieters-Leeuw – Halle tot Halle.

Communicatiecampagne
Om de reizigers op de hoogte te brengen van het vernieuwde busaanbod en de aangepaste dienstregeling, voert de vervoermaatschappij een communicatiecampagne. Inwoners van de betrokken gemeenten ontvangen binnenkort een gratis lijn- en informatiefolder in hun brievenbus. De nieuwe lijnfolders zijn ook verkrijgbaar op de bussen van De Lijn. Daarnaast kunnen reizigers de nieuwe dienstregeling online bekijken (www.delijn.be) of kunnen ze terecht op het infonummer van De Lijn op 070 220 200 (0,30 € per minuut).

2 comments

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: