VLAAMS-BRABANT: – Het ochtendverkeer ondervindt opnieuw hinder door de sneeuw die vannacht in ons land is gevallen.

De dit jaar aangestelde wintercoördinator voor Vlaams-Brabant, Patrick De Pauw, zegt dat  in de provincie de gemeenten niet meer aan strooizout geraken. Dat komt omdat de verwachte levering vanuit de haven van Antwerpen niet geleverd werd.

De meeste gemeenten hebben zo goed als geen zout meer. Ik schat dat een 20-tal gemeenten helemaal niets meer heeft en we kunnen niet aan zout geraken“, zegt De Pauw. “We hadden onze hoop gesteld op een Antwerpse leverancier, maar dat blijkt niet te kunnen. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt aanspraak op alle zoutvoorraden voor het vrijmaken van autostrades en gewestwegen.”

Door het winterweer kan de dienstverlening van De Lijn verstoord zijn:
– Stand van zaken om 07.00uur.
In Vlaams-Brabant zijn alle bussen buiten, ook die van stelplaatsen Dilbeek en Tielt. De bussen die rijden, blijven wel op de hoofdbanen.
Vertragingen vallen voorlopig nog mee, maar die zullen zeker oplopen tijdens de ochtendspits.

%d bloggers liken dit: