VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant organiseert, samen met de lokale en federale politiediensten, in december controles op rijden onder invloed.

Bovendien voert het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) van 29 november tot 10 januari 2011 de nationale campagne ‘I BOB you’.

De controles passen in het provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur. De bedoeling is om het aantal verkeersongevallen te doen dalen door de Vlaams-Brabanders bewust te maken van de gevaren van rijden onder invloed. Heel wat verkeersongevallen zijn immers het gevolg van chauffeurs die rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie.

Uit de onderzoeken van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt dat rijden onder invloed van alcohol vooral ’s nachts en in het weekend een probleem is. Het zijn vooral personen tussen 40 tot 54 jaar, die meer dan anderen rijden onder invloed. Bestuurders rijden het vaakst onder invloed na een bezoek aan een horecazaak of na een avondje uit. Daarom zullen we ook de nationale boodschap van BOB mee ondersteunen. BOB geeft immers om zijn vrienden en brengt iedereen veilig thuis“, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

De provincie Vlaams-Brabant voert op 31 december campagne onder het motto ‘Ligt de roes op de loer, denk aan veilig vervoer’ en zorgt op oudejaarsavond voor veilig én alternatief vervoer. Wie wil gaan feestvieren, kan gebruikmaken van de feestbussen en 36 busverbindingen van De Lijn Vlaams-Brabant of van het lokaal vervoer dat in bepaalde gemeenten van Vlaams-Brabant wordt aangeboden. Meer info vindt men op www.vlaamsbrabant.be/eindejaarscampagne

%d bloggers liken dit: