SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw heeft een hart voor een veilige gemeente!

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw kocht een AED aan. Dit is een automatische externe defibrillator, een draagbaar toestel, dat wordt gebruikt bij een persoon met een hartstilstand. Door een AED-apparaat te gebruiken, kan het hart terug op een normaal ritme gaan kloppen.

AED = een goed idee!
Om een optimale werking van het AED-toestel te garanderen, besliste het gemeentebestuur om dit apparaat niet zomaar ergens op een openbare plaats te bevestigen maar ter beschikking te stellen van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Hun leden krijgen een bijkomende opleiding.

Het AED-toestel werd vandaag 10 november 2010 door burgemeester Lieve Vanlinthout en schepen van Volksgezondheid, Lucien Wauters, overgedragen aan de voorzitter Luc De Tobel en een delegatie van het Rode Kruis.

Vanaf morgen, tijdens de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw, zal het toestel een eerste keer in het straatbeeld te zien zijn.

%d bloggers liken dit: