SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze ochtend was er reeds heel wat volk op de been voor de traditionele jaarmarkt.
Op een parcours van 3km stonden 400 standen opgesteld en waren er ook wedstrijden voor dieren.

Vele mensen hadden door het aangekondigde stormweer het zekere voor het onzekere genomen en waren al vroeg afgezakt naar het centrum van Sint-Pieters-Leeuw.
De pendelbussen vanaan de Makro-parking hadden naar jaarlijkse traditie veel succes.
Ook heel wat verenigingen hadden een standje opgezet. Onderstaand enkele sfeerfoto’s.

(dubbelklik op de foto’s om ze in groter formaat te bekijken)


Ook het promoteam van Lise uit Lot (Beersel) was massaal aanwezig.
Met dansjes vroegen ze het publiek Lise te steunen in de danswedstrijd ‘So You think You can dance’ van VTM.

UPDATE:
Door het noodweer (hevige wind en regen) werden deze middag enkele optredens op de jaarmarkt geannuleerd zoals het optreden van Dance O’ Mania.
Ook vele marktkramers braken al snel hun kraam af als gevolg van het slechte weer.
Het Colomapark is uit voorzorg afgesloten, tegen vallende takken.


Jaarmarkt 2010 door de ogen van ACW-ACV :

Hartverwarmende soep in Leeuw

7u00, donderdagmorgen 11 november, de ACW-ACV jaarmarktstand in Sint-Pieters-Leeuw is nagenoeg opgebouwd. En ganse klus want ook de demowagen van de provincie “wordt schandalig duurzaam” en bijhorende activiteiten dienen te worden opgesteld. Het is nog donker maar de dreiging van het voorspelde stormweer is reeds zichtbaar. De ACW en ACV vlaggen wapperen opmerkelijk. Enkel de “Soep op de Stoep” stand dient nog te worden opgesteld. Tijd voor een koffiekoek.

11u00, de soep die Katrien Monteyne klaarmaakte heeft succes. Zij smaakt heerlijk én werkt hartverwarmend voor de marktbezoekers die de toenemende koude en gure wind trotseren. Het begint nu ook te regenen. Marktbezoekers zoeken snel beschutting want hun opengeklapte paraplu’s beschermen hen niet langer. Vele trekken huiswaarts.
De soepstand in ondertussen noodgedwongen naar de duurzaamheidswagen verhuisd en de vlaggen veilig opgeborgen.
Ondanks het gure weer hebben wij stand gehouden tot ongeveer 14u00’, aldus Wim Zeeuwe de plaatselijke ACW voorzitter. ‘Daarna hebben wij onze activiteiten moeten staken omdat wij “schandalig nat werden”. Ondanks de beperkte belangstelling door het slechte weer zijn wij heel blij dat we ons hebben kunnen inzetten voor de Christelijke arbeidersbeweging, in het bijzonder voor Welzijnszorg. Het was ook fijn om samen te werken met het ACV rond een concreet project.”

Een dikke proficiat aan de dappere vrijwilligers Andre, Danny, Francine, Frans, Henri, Jan, Jos, Katrien, Lieve, Pascal, Patrick, Paul, Roger en Wim die het stormweer trotseerden.

Bron ACW-ACV artikel: Paul Hermans

%d bloggers liken dit: