RUISBROEK:- Total Belgium opende vandaag zijn experimentele laadnetwerk voor electrische voertuigen in het snelwegstation Ruisbroek (richting Brussel), in aanwezigheid van de staatssecretarissen Schouppe en Clerfayt.

Het gaat om het eerste laadpunt in een reeks van twaalf op de as Namen-Brussel-Antwerpen. Dank zij de laadpunten langs de autosnelwegen wordt het voor electrische voertuigen tegen eind dit jaar mogelijk om grote afstanden af te leggen.

De laadpalen zijn geschikt voor alle elektrische voertuigen, zowel de reeds verkrijgbare modellen als auto’s die aangekondigd zijn voor de Belgische markt.

De laadpalen bieden vier laadmodussen: snel laden in wissel- en gelijkstroom, halfsnel laden en traag laden. De tarieven hangen af van de gekozen laadduur en de -modus. Voor 4 euro kunnen automobilisten hun voertuig opladen gedurende 10 minuten (snellading), 20 minuten (halfsnelle lading) of 60 minuten (trage lading). De betaling gebeurt met de voorbetaalde “Plug to Drive” kaart of aan de kassa van de shop.

Naast zes pompen voor personenwagens en twee eilanden voor vrachtwagens langs beide zijden van de E19, heeft het Total-station van Ruisbroek nu dus ook een snel laadpunt voor elektrische voertuigen en hun bestuurders.

Eind dit jaar wil men aan de zijde van de binnenring ook starten met de bouw van een nieuw driesterrenhotel ter vervanging van het vroegere motel.

zie ook artikel 6 mei 2010:Hernieuwd Total-station in Ruisbroek officieel ingehuldigd.

Share

%d