SINT-PIETERS-LEEUW / VLAAMS-BRABANT: – Sint-Pieters-Leeuw is voor het 2de jaar op rij een ‘Straffe Streek Gemeente’.

‘Straffe Streek Gemeenten’ zijn gemeenten die voluit de kaart van de streekproducten getrokken hebben.

De actie ‘Straffe Streek Gemeenten’ werd in het leven geroepen om de Vlaams-Brabantse streekproducten te verankeren in heel de provincie en haar gemeenten. Ondertussen zijn al 49 van de 65 gemeenten in de weer om het label ‘Straffe Streek Gemeente te verdienen’. En met succes. De streekpakketten en -producten werden aangekocht en verdeeld tijdens activiteiten, zoals jubilea, inhuldigingen en recepties. En de gemeenten gebruiken onze lekkere producten ook meer en meer in hun dagelijkse werking“, zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor economie en voorzitter van het Toeristisch en Recreatief Actieplan Groene Gordel.

Asse, Beersel, Bertem, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenberg, Londerzeel, Machelen, Meise, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren en Zemst hebben het samenwerkingsakkoord met de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant ondertekend. Zij ontvangen daarom het ‘Straffe Streek Gemeente’-label.

Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat de gemeente de streekproducten een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent dat deze gemeente streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt. De grootte van dit budget is afhankelijk van de grootte van de gemeente op basis van het aantal inwoners.

Meer info: www.straffestreek.be

%d bloggers liken dit: