SINT-PIETERS-LEEUW: – de voorbije weken organiseerde de politie van Sint-Pieters-Leeuw het 7de levend verkeerspark voor de leerlingen uit het 5de leerjaar (KLIK HIER).

5A Ave-Mariaschool wint 7de levend verkeerspark van Sint-Pieters-Leeuw
5A Ave-Mariaschool wint 7de levend verkeerspark van Sint-Pieters-Leeuw

De winnende klas, die het beste resultaat behaalden op de verschillende proeven was 5A van de Ave-Mariaschool uit Vlezenbeek.
Zij behaalden een score van 41,74% hiermee klopten ze nipt het 5 de leerjaar van Sint-Lutgardis want deze behaalden41,73%.

De politie van Sint-Pieters-Leeuw is dit jaar afgestapt van het uitreiken van een wisselbeker. Nu krijgen alle leerlingen van de winnende klas een individueel geschenk. Een rugzak met politie petje, led-fietslichtjes een fluo flik-flak en nog andere gadgets.
De leerlingen waren zeer blij met de gekregen geschenken en juichten het nieuwe idee heel erg toe.


Tevens worden de beste leerling van elke deelnemende klas beloond met een fietshelm.
Bij 5A van de Ave-Mariaschool was er zelf een ex-aequo. Alec De Letter en Lukas Lintermans behaalden 46 punten op 49.
Hiervoor moesten ze een vragenlijst invullen en praktische proeven afleggen.

Aan het Wildersportcomplex konden de leerlingen vandaag ook nog kennis maken met de gevaren van de ‘dode hoek’ bij vrachtwagens. Colruyt had hiervoor één van zijn vrachtwagens met chauffeur voorzien.
De leerlingen vonden het erg nuttig om het zelf eens vanuit de stuurkabine te zien hoe beperkt het zicht van een vrachtwagenchauffeur is. Gelukkig zijn de vrachtwagens van Colruyt uitgerust met een extra camera om de dode hoek op te vangen.
Ook konden de leerlingen even de ‘tuimelwagen’ uitproberen waarna hen het nut van de veiligheidsgordel meteen duidelijk was.

(dubbelklik op de foto’s om ze in een groter formaat te bekijken)
       

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: