PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: – In oktober 2010 gaat de vijfde editie van Zennetoer van start. Jonge bands uit de streek krijgen opnieuw de kans om uit hun repetitiekot te komen en zich te bewijzen op een podium.

De tweejaarlijkse muziekwedstrijd Zennetoer is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor jong talent. Vorige winnaars Lapaz, Zonko, Aedo, Too Much & The White Nots hebben het ook al buiten de provincie- en zelfs landsgrenzen waar gemaakt. De essentie om jonge bands uit de streek een podium te bieden blijft behouden. Met een nieuwe preselectie in jeugdhuis Guuk in Gooik wil Zennetoer ook in hartje Pajottenland bands aanspreken.
De organisatie gaat in de regio ook op zoek naar plaatsen waar de finalisten ook na de wedstrijd nog kunnen optreden. Een beloftevolle band wordt door de jury uitgekozen om via intensieve en professionele coaching verder te groeien. De bands kunnen vanaf mei hun demo insturen. In oktober en november vinden de preselecties plaats en op 8 januari 2011 strijden vijf finalisten om de hoofdprijs in cc ‘t Vondel.
Het project is een organisatie van de cultuur- en gemeenschapscentra van Halle (cc ‘t Vondel), Beersel (cc De Meent), Dilbeek (cc Westrand), Linkebeek (gc De Moelie), Sint-Genesius-Rode (gc De Boesdaalhoeve) en de jeugddiensten van Beersel, Dilbeek, Halle, Ternat en Gooik. De cultuurdiensten van Roosdaal, Pepingen en Galmaarden en de jeugddiensten van Sint-Pieters-Leeuw en Herne werken in hun subregio Pajottenland actief mee met het motiveren van plaatselijke muziekgroepen. Studio Noise Gate Ternat biedt medewerking bij het samenstellen van de jury en de begeleiding van de laureaat ‘meest beloftevolle band’.
Info: www.zennetoer.be info@zennetoer.be   T 02 365 94 70

Share

%d bloggers liken dit: