RUISBROEK: – Op 23 april 2010 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van de brugvoegen op de westelijke ring om Brussel. Het gaat meerbepaald om de voegen van de brug ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Ruisbroek (nr. 18).

De werkzaamheden worden uitgevoerd op vrijdag 23 en zaterdag 24 april op de buitenring (richting Wallonië), en op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 mei op de binnenring (richting Groot-Bijgaarden). Hoewel de werfzone relatief kort (ongeveer 2 km) zal zijn, verwacht het Vlaams Verkeerscentrum aanzienlijke hinder, vooral op de twee zaterdagen waarop gewerkt wordt. Weggebruikers wordt aangeraden om dan overdag de westelijke ring te vermijden.

Overdag twee rijstroken, ’s nachts één rijstrook vrij
Op vrijdag 23 april start de aannemer om 21:00 uur met de werkzaamheden op de buitenring. Tot 23:00 uur blijven er dan twee rijstroken open. Om 23:00 uur wordt de werfzone verbreed: dan zal er nog maar één rijstrook open blijven voor het verkeer. Zaterdag zal het verkeer van 6:00 uur tot 23:00 uur opnieuw twee rijstroken kunnen gebruiken. Hetzelfde stramien wordt toegepast in het weekend van 7, 8 en 9 mei (dan wordt er ook op zondag 9 mei gewerkt op de binnenring): tot 23:00 uur twee rijstroken, tussen 23:00 uur en 6:00 uur één enkele rijstrook vrij. Om dat mogelijk te maken zal de pechstrook geregeld (afhankelijk van de fase) dienst doen als rijstrook.
Weekend 23-24 april (werkzaamheden buitenring):
Wie op zaterdag 24 april van Vlaanderen naar Wallonië rijdt, neemt best richting luchthaven
Zaventem/Luik/Namen (en dus niet Bergen/Charleroi).

Weekend 7-8-9 mei (werkzaamheden binnenring):
Wie op zaterdag 8 mei van Wallonië naar Vlaanderen rijdt, kiest best de oostelijke ring richting Zaventem (‘Ring Est’ via Waterloo/Namen/Luik/Luchthaven Zaventem/Antwerpen). ‘Ring Ouest’ kunt u beter vermijden.

Respecteer de snelheidsbeperking
Er wordt tijdens de werkzaamheden een snelheidsbeperking ingevoerd van 70 km/u. Weggebruikers worden verzocht om de snelheidsbeperking strikt te respecteren, om de arbeiders niet in gevaar te brengen.

Weersomstandigheden
De werkzaamheden kunnen onmogelijk plaatsvinden bij slecht weer. Als er regen voorspeld wordt, worden ze uitgesteld.

Droogtijd en inactiviteit op de werf
De werkzaamheden aan de brugvoegen moeten scheurvorming in het wegdek vermijden. Nadat aan iedere voeg een smalle strook van de asfaltverharding weggenomen is, wordt de strook vervangen door een elastisch materiaal. Dat materiaal moet relatief lang drogen: hoewel er dan niet meer gewerkt wordt, mag er nog niet over de voeg gereden worden, en blijft de weg afgezet.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 47.000 euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door Verhaeren en co.

%d bloggers liken dit: