PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: – Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois opende deze voormiddag in het Vlaams-Brabantse Bever het fietsroutenetwerk Pajottenland-Zennevallei.

Het nagelnieuwe fietsroutenetwerk verbindt tientallen fietsknooppunten over een totale afstand van 410 kilometer. Met de realisatie van het netwerk Pajottenland-Zennevallei is nu heel Vlaanderen verbonden door fietsknooppuntenroutes. In totaal zorgen de alom bekende en zeer gewaardeerde knooppunten in Vlaanderen voor 12.300 kilometer fietsplezier.

Minister Bourgeois fietste het langst ontbrekend stukje Vlaams knooppuntennetwerk  Pajottenland-Zennevallei in samen met oa. gedeputeerden Jean-Pol Olbrechts en Monique Swinnen van Vlaams-Brabant.

Ik wil Vlaanderen meer dan ooit promoten als aantrekkelijke bestemming voor fietstoeristen: Vlaanderen Fietsland”, zegt minister Geert Bourgeois. “Niet alleen op de binnenlandse markt, maar ook internationaal, als specifiek nicheproduct voor wielertoeristen. Het netwerk van prachtige fietsroutes is samen met ons tot de verbeelding sprekend koerserfgoed en een kwaliteitsvol logiesaanbod een grote troef om Vlaanderen te promoten als paradijs voor de fietstoerist.”.”

Zondag 25 april 2010 wordt het nieuwe fietsknooppuntennetwerk door het grote publiek ingefietst met een slotevenement in domein Groenenberg te Sint-Pieters-Leeuw
Meer info:
KLIK HIER.

%d bloggers liken dit: