SINT-PIETERS-LEEUW / PAJOTTENLAND / ZENNEVALLEI: – Op zondag 25 april 2010 wordt het splinternieuwe fietsroutenetwerk in de regio Pajottenland-Zennevallei ingefietst.
De provincie Vlaams-Brabant en de gemeenten Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat hebben de mooiste routes uitgestippeld en samengevat in 410 km fietsplezier.
Het netwerk Pajottenland-Zennevallei is tevens het sluitstuk van het knooppuntenstelsel dat over heel Vlaanderen werdtgebouwd en naadloos over de provinciegrenzen aaneensluit.

Vanuit alle Pajotse gemeenten wordt er een fietstocht georganiseerd naar het centrale feestterrein in het Domein Groenenberg, Konijnestraat 172 b, 1602 Sint-Pieters-Leeuw.

zondag 25 april om 13u30: Verzamelen aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw.
Twee trialbikers overweldigen u eerst met hun indrukwekkende sprongen.
De kleinsten bewonderen ondertussen een ballonkunstenaar op een fiets.
Kort na 14 uur neemt de lokale Pasarafdeling ons op sleeptouw voor een tocht van 6km. Langs het fietsknooppuntennetwerk tot Groenenberg in Vlezenbeek

Daar vindt van 14 tot 18 u. een groots slotfeest plaats.
Er zijn optredens van de folkband “Arjaun”, de exotische percussieband “Dynamo” en fietsacrobaten.
Verder zijn er verschillende infostands, springkastelen, kindergrime, kinderworkshops, ritjes met een paardenkoets enz.
Rond 15.30 u wordt het netwerk officieel geopend door de gedeputeerden Monique Swinnen, Jean-Pol Olbrechts en Paul Van Himst, peter van het fietsknooppuntennetwerk.
Voor alle deelnemers is er een verrassingsgeschenkje, een gratis drankje, gratis tombola (met een fiets en twee verblijfsarrangementen al hoofdprijzen) en gratis inkom in het kasteel van Gaasbeek.
De nieuwe fietskaart wordt er verkocht voor 3 euro i.p.v. 5 euro
Deze fietshappening wordt georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. PASAR en de gemeenten Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.


Hoe werkt een fietsknooppuntennetwerk?
Een fietsknooppuntennetwerk bestaat uit een aantal centrale locaties die elk een nummer kregen. Via bewegwijzerde routes kan je van de ene locatie naar de andere fietsen.
Via duidelijke borden fietst u van nummer (knooppunt) naar nummer (knooppunt). De routes zijn uitgezet over de beste fietspaden en in twee richtingen bewegwijzerd.
Je stippelt dus zelf op de kaart je route uit, noteert de nummers … en je bent vertrokken. Je hoeft enkel de rechthoekige groene borden met nummer- en richtingaanduiding nog te volgen … en te genieten natuurlijk. Bij dit systeem staan vrijheid en flexibiliteit voorop!

.
Subregio Pajottenland en Zennevallei is het laatste ontbrekende stukje fietsknooppuntennetwerk van Vlaanderen.
In 1995 ontwikkelde de Limburger Hugo Bollen samen met Regionaal landschap Kempen en Maasland het eerste knooppuntensysteem.

Share

%d bloggers liken dit: