VLEZENBEEK: – Vlaamse Werkgroep DE VREDE vzw nodigt u uit op de herinwandeling Daan Vervaet “ De Groene Boskabouter” wandelpad – zondag 25 april 2010.

Op 3 april jl. was het precies 20 jaar geleden dat Volksvertegenwoordiger Daan Vervaet plotseling overleed. Daan (° Kalken 1939) had een succesrijke loopbaan uitgebouwd als leraar aan het Sint-Niklaasinstituut te Anderlecht. Vanaf de jaren 1970 engageerde Vervaet zich in de gemeentepolitiek. Zijn populariteit steeg pijlsnel en in 1981 werd hij reeds verkozen als volksvertegenwoordiger. In 1985 maakte hij een overstapje naar de senaat maar bij de volgende stembusgang keerde hij terug naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Daan was als politicus en mens zeer begaan met de problemen in de landbouw. Hij was medeoprichter van de Boerenmarkt Gaasbeek, de eerste in haar soort in onze streek. Daarnaast nam hij diverse initiatieven welke geleid hebben tot de bescherming van het domein Groenenberg en tot de herwaardering van kleine landschapselementen.

Hierdoor en tevens door zijn eerder kleine gestalte kreeg hij in het parlement de sympathieke bijnaam “Groene Boskabouter”.

In 1995 stippelde de Vlaamse Werkgroep “DE VREDE” vzw een naar hem genoemd wandelpad uit dat zich slingert tussen Gaasbeek, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken en Vlezenbeek. Dit wandelpad werd bewegwijzerd met houten kaboutertjes die nu aan vernieuwing toe zijn. Binnenkort zullen enkele tientallen mooie, weerbestendige kabouters de wandelaars opnieuw laten genieten van het natuurschoon op deze 9 km lange wandeling.

Graag nodigen wij iedereen uit om samen met ons onder begeleiding van een gids het wandelpad herin te wandelen op zondag 25 april 2010 om 14 u aan de Afspanning Oud Gaasbeek.

Datum : zondag 25 april 2010 om 14 u
Vertrek : Afspanning Oud Gaasbeek – Kasteelstraat 37 – 1750 Gaasbeek
Deelname : gratis
Stevige wandelschoenen gewenst
Organisatie : Vlaamse Werkgroep DE VREDE vzw – afdeling Vlezenbeek
Inlichtingen : tel. 02/569.17.52 (na 20 u) – jan.quinart@telenet.be

Share

%d bloggers liken dit: