WERKENRUISBROEK: – Het Agentschap Wegen en Verkeer voerde in de maanden juni en juli van dit jaar grote werkzaamheden uit op de westelijke ring om Brussel (R0), van Drogenbos tot aan de grens met Wallonië. Toen werd in sneltempo het wegdek van de ring vernieuwd. De komende vier weekends worden op hetzelfde tracé de voegen van de ring ter hoogte van de bruggen over de lokale wegen vernieuwd. Overdag zullen er steeds twee rijstroken vrij blijven voor het verkeer, ’s nachts een rijstrook.

dubbelklik op kaart
dubbelklik op kaart

Net zoals in juni en juli, raadt het Vlaams Verkeerscentrum aan om de westelijke ring te vermijden. De eerstvolgende twee weekends wordt er gewerkt op de buitenring (richting Wallonië), daarna wordt er nog twee weekends gewerkt op de binnenring (richting Groot-Bijgaarden). De werkzaamheden zijn sterk weersafhankelijk: als het regent of als het koud wordt, schuift de timing op.

De fasering: buitenring/binnenring
Tijdens de weekends van 9 en 10 oktober en van 16 en 17 oktober wordt er op de buitenring gewerkt. Het verkeer dat van Vlaanderen naar Wallonië rijdt, vermijdt dan beter de westelijke ring, door richting Zaventem/Luik/Namen (de binnenring) te nemen. De volgende twee weekends (van 23 en 24 oktober, en 30 en 31 oktober) wordt er gewerkt in de richting van Groot-Bijgaarden. Het verkeer dat dan van Wallonië naar Vlaanderen rijdt, vermijdt beter de ‘Ring Ouest’, door de ‘Ring Est’ te nemen (via Waterloo/Namen/Luik/Luchthaven Zaventem/Antwerpen).
De timing van de werkzaamheden
De werkzaamheden aan de voegen van de ring ter hoogte van de bruggen moeten scheurvorming in het wegdek vermijden. Er wordt aan iedere voeg een smalle strook van de asfaltverharding weggenomen. De strook wordt dan vervangen door een elastisch materiaal. Dat is een arbeidsintensieve taak, en het elastisch product moet relatief lang drogen. Om die reden konden de werkzaamheden niet in juni en juli uitgevoerd worden: ze zouden dan te veel extra hinder veroorzaakt hebben.
Van vrijdagavond tot zondagavond
De werkzaamheden zullen telkens starten op vrijdagavond, om 21:00 uur. Er zal de klok rond gewerkt worden tot zondagavond om 21:00 uur.
De werkzaamheden worden uitgevoerd worden door n.v. Verhaeren & co De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 240.000 euro (incl.) .

UPDATE: De werkzaamheden op de ring om Brussel (R0) die het Agentschap Wegen en Verkeer  aankondigde, worden uitgesteld omdat er dit weekend regen voorspeld is.

Share

%d bloggers liken dit: