alcoholcontroleVLAAMS-BRABANT: – In september voeren de politiediensten intensieve verkeerscontroles uit in de provincie Vlaams-Brabant. De politiediensten zullen de chauffeurs van personenwagens en chauffeurs van bussen die leerlingen vervoeren controleren op rijden onder invloed.
De controles vormen een onderdeel van het Provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur. Met dit plan wil de provinciale overheid, samen met de lokale en federale politiediensten, het aantal verkeersongevallen door rijden onder invloed doen dalen. Met de start van het nieuwe schooljaar zijn heel wat leerlingen te voet, met de fiets of in de wagen op weg van en naar school. Heel wat jonge leerlingen nemen de bus naar school.
logo_vlaams-brabantOm het nieuwe schooljaar veilig in te zetten, organiseert het provinciebestuur samen met de politiediensten van Vlaams-Brabant controles op rijden onder invloed. De controles zijn gericht op chauffeurs van personenwagens, maar ook op chauffeurs van voertuigen die leerlingen vervoeren. Zowel chauffeurs van bussen van private autocarondernemingen als van bussen van de openbare vervoersmaatsschappijen zullen door de politiediensten aan een controle worden onderworpen. Tijdens de controles van zwaar vervoer, bussen en autocars in de provincie Vlaams-Brabant in de periode 2000-2008 werden 665 chauffeurs gecontroleerd. Twee personen reden onder invloed. Alcohol heeft immers zelfs in kleine hoeveelheden, vanaf 0,5 promille, een negatieve invloed op de rijvaardigheid. Bovendien zijn chauffeurs die rijden met zulke alcoholconcentratie strafbaar als ze een voertuig besturen. Ze lopen ook een aanzienlijk hoger risico op zware ongevallen. Wie drinkt en rijdt brengt de andere weggebruikers in gevaar.
De controles zullen bijzonder intensief worden gevoerd in de week van 6 tot 13 september.

Share

%d bloggers liken dit: