SINT-PIETERS-LEEUW: – de werkgroep voor Streek- en volkskunde van Sint-Pieters-Leeuw (LEWE) heeft een nieuwe uitgave klaar: ‘De Sint-Stevensschool te Negenmanneke – 75 jaar onderwijs’. Stan Bulté, Georges Desmeth en Eugeen Van Poucke hebben een jaar gewerkt aan deze uitgave.

Met dit boekje wordt een mooi stukje geschiedenis van Negenmanneke weergegeven. Vele mensen zullen nog de zusters Angelique, Rogiers en Ancelma herkennen op de foto’s en natuurlijk de klasgenootjes van vroeder en nu.

2009-07-11-gilbert-picke-3_LEWESecretaris Gilbert Pické van LEWE: “ Het boekje is zeer gedetailleerd en rijkelijk van kleuren foto’s voorzien. Wie wil kan zich nog steeds lid maken van Lewe. Dan ontvang je per jaar 4 nummers van het heemblad. Lid wordt je door storting van 5,00 euro op het rekeningnummer 091-0116303-29 van de gemeentelijke werkgroep voor Streek- en volkskunde.”
De werkgroep voor Streek- en volkskunde van Sint-Pieters-Leeuw
Voorzitter: Jan De Backer.
Secretaris: Gilbert Pické.
Leden: Karel Breda, Joris De Beul, Georges Desmeth, André Paternoster, Johan Persoons, Eugène Van Poucke.

3 comments

  1. geachte heer.
    graag zou ik ook lid willen worden van het heemblad,over negenmanneke en de school.
    Ik woon welliswaar niet meer in Belgie ,maar al 40 jaar in Nederland,maar ben geboren en opgegroeid in zuun st pieters leeuw en ik heb op de st stevens school gezeten.Ik hoop dat ik ook lid kan worden ,graag zou ik dat van u willen horen als t mogelijk is .

    hartelijke groeten van raymonde schrader.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: