VLAANDEREN / ZUUN: – Op donderdag 14 december 2023 worden de vier Vlaamse Sportjuwelen uitgereikt: Beste Topsportprestatie van 2023, beste Topsportcoach, Topsportversterker en Warmste Sportinitiatief van het jaar. In die laatste categorie werd ook de KV Zuun Academie genomineerd.

Onder die noemer heeft KV Zuun de laatste jaren een breed sociaal-educatief luik uitgebouwd waarbij ze volop inzetten op taal, integratie en een positief engagement in de club.

Zo worden er taal- en voetbalkampen georganiseerd tijdens de schoolvakanties. Daarbij worden voetbaltrainingen afgewisseld met lessen Nederlands door leerkrachten uit omliggende scholen en spelblokken door de plaatselijke chiroleiding.

Voor de ouders richten ze dan weer conversatietafels in op woensdag. Tijdens de trainingen van hun kinderen nodigen zij hen uit in de kantine om onder begeleiding van een vrijwilliger laagdrempelig te discussiëren over actuele thema’s.

Anderstalige coaches tot slot krijgen de mogelijkheid om cursussen ‘voetbalnederlands’ te volgen in samenwerking met een lokaal CVO.

Op die manier gaan ze voor een hattrick op het vlak van taal- en integratie, maar ook op het vlak van clubbinding en gemeenschapsvorming.

We zijn bijzonder bij dat we dit jaar finalist zijn van het Vlaamse Sportjuweel voor het warmste initiatief. Het is een mooie erkenning voor de vele uren werk die tal van vrijwilligers elk op hun eigen manier in onze KV Zuun Academie steken: van trainers, leerkrachten en vrijwilligers, over organisaties zoals VZW De Rand, tot en met de leiding van naburige jeugdbewegingen. Ieder draagt zijn steentje bij om de lokale gemeenschap hier in Zuun hechter te maken en extra kansen te geven aan jongeren en hun ouders. ” Wouter De Craen, Jeugdvoorzitter en Verantwoordelijke KV Zuun Academie

Stemmen op de KV Zuun Academie kan nog tot woensdag 13 december om middernacht via Sporza.
Voor het Vlaamse Sportjuweel voor Warmste Sportinitiatief is de publieke stemronde via Sporza allesbepalend.
Dus stem nu: https://sporza.be/nl/2023/11/30/stem-nu-op-je-favoriet-voor-het-vlaams-sportjuweel/

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder